Published On: lun, Aug 2nd, 2010

Noul manager al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din Braila este Florentin Craciun

Share This
Tags

* Dr. Eduard Polea Drima ramane director medical, iar Camelia Dobrescu se va ocupa in continuare de problemele financiar contabile

Violeta Vasile nu va mai fi, incepand din dimineata zilei de 4 august, manager al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon”, confirmand astfel acuratetea informatiilor prezentate de ziarul nostru inca de acum doua saptamani. Surse sigure au declarat reporterilor nostri ca Vasile va fi inlocuita de fostul manager al spitalului, Florentin Craciun. Potrivit informatiilor pe care le detinem, directorul medical Eduard Drima si directorul financiar Camelia Dobrescu isi vor pastra functiile detinute, pana la aceasta ora nefiind stabilita inca persoana care va ocupa functia de director de ingrijiri medicale.
Noul manager va avea de rezolvat o multime de probleme, in conditiile in care primarul Simionescu atragea atentia asupra posibilitatii ca salariatii spitalului sa nu-si primeasca banii, daca rectificarea promisa de Guvernul Boc nu se va face cel tarziu in luna octombrie a acestui an. “Toata discutia a fost ca ce datorii au spitalele si cum le stingem, dar ce facem de acum incolo, presupunand ca Guvernul – desi eu ma indoiesc – se va achita de ceea ce a scris in Ordonanta, respectiv sa plateasca datoriile, ce se va intampla din momentul in care noi le-am preluat? Si vreau sa va spun ca de exemplu, in trimestrul IV, sumele care sunt alocate prin buget pentru spitale, sunt niste sume ce pe trei luni, acopera o luna, sperandu-se intr-o rectificare cumva, undeva. Si intrebarea mea a fost ce se intampla daca aceasta rectificare nu vine, sau daca este una in minus, sau daca rectificarea aceasta acopera un sfert din ceea ce avem de realizat? Sunt niste cheltuieli pe care administratia locala in niciun caz nu le poate acoperi, pentru ca este vorba de cheltuieli cu salariile si cu medicamentele, care fac parte strict din actul medical, care se deconteaza de la Casa de Sanatate. Deci speranta aceasta in rectificare si in bani care ne vin de la Fondul Monetar International, care ar putea sa se duca si in aceasta directie este o dorinta a noastra, care poate rezolva momentul acesta. Sa spunem ca se va intampla asa ceva, dar problema este ca banii acestia trebuie adunati de Casa de Asigurari de Sanatate si in ianuarie si in februarie si in martie. Ce facem in continuare, incotro ne indreptam, daca sumele pe care le colectam de la contribuabili, pentru asigurarile de sanatate, raman in continuare sub nivelul solicitarilor, al cerintelor, al actului medical pe care il adresam cetatenilor? Nimeni nu stie, toata lumea ridica din umeri”, declara recent Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author