Published On: vin, Aug 27th, 2010

Nou-nascut abandonat pe holul unui bloc

Share This
Tags

*s-a intamplat in aceasta dimineata, in Braila * bebelusul abandonat este un baietel de cateva zile, care, cel mai probabil, se numeste Mario

O surpriza de proportii a avut, in acesta dimineata, in jurul orei 7, o familie din municipiu, care a gasit un bebelus pe presul din fata apartamentului, aflat la parterul unui bloc. Descoperirea a fost facuta dupa ce la soneria locuintei a sunat cineva, iar barbatul, Valeriu Robitu, a deschis usa, constatand ca nu era nimeni pe hol. El ne-a povestit ca a auzit niste pasi, ca si cum cineva iesea in fuga din scara. Initial, omul a crezut ca a facut cineva o gluma proasta si a vrut sa inchida  usa, insa a observat ca pe presul din fata locuintei sale era un fel de pachet. Cand s-a uitat mai atent, el a constatat cu supriza ca era vorba despre un copilas care dormea linistit, infasat intr-un scutec legat cu un cordon mov. Barbatul a luat copilasul in casa si impreuna cu sotia sa, a decis ca trebuie sa sune imediat la 112. O echipa de politisti a sosit imedat la fata locului, precum si o ambulanta care a preluat micutul si l-a transportat la Spitalul Judetean de Urgenta, la sectia Pediatrie.  “A sunat cineva la usa si a fugit. Am sunat la  112, am anuntat politia”, ne-a declarat, sec, Valeriu Robitu. Sotia sa ne-a dat mai multe detalii: “ A sunat cineva la usa si sotul meu a dat drumul la usa, a iesit afara, l-a vazut pe pres si a sunat la Politie. Copilul era infasat, cu scutece.  Nu are decat vreo doua-trei zile, ma gandesc. Nu stiu daca avea vreun semn, ca era acoperit. Nu stiu nici daca era fetita sau baietel, nu l-am desfasat”.

La spital, medicii au descoperit ca era vorba de un baietel de circa 10 zile, care avea doar o rinofaringita. In plus, atunci cand a desfasat copilul, personalul medical a constatat ca pe scutec, in interior, era scris mare “MARIO”, cel mai probabil, numele copilului.

“Deocamdata  va fi internat aici si dupa aceea o sa luam legatura cu Protectia Copilului si o sa vedem cum decurge ancheta. Starea lui de sanatate este satisfacatoare, mediocra. Nu pot sa-mi dau seama exact ce varsta are, dar are vreo 10 zile, cam asa”, ne-a declarat  dr. Aurora Gheorghiu, medicul care a examinat bebelusul. Acesta a avut parte de o atentie deosebita din partea cadrelor medicale, impresionate de soarta lui. De altfel, primul lucru pe care l-au facut a fost sa schimbe nou-nascutul, care era deja ud si sa-i puna un Pampers.

Politistii au demarat o ancheta in acest caz. “Dupa primirea sesizarii, politistii continua cercetarile, pentru stabilirea cu exactitate a situatiei de fapt si identificarea mamei”, ne-a spus insp. Jenel Sogor, purtator de cuvant IPJ Braila. El ne-a mai informat daca va fi gasita, mama  este pasibila de acuzatia de punere in primejdie a  unei persoane in neputinta de a se ingriji, pedepsita cu inchisoare intre 1 si 3 ani.  Pe de alta parte, insa, daca femeia isi ia inapoi copilul,  adica , in termeni juridici “isi reia indatoririle”, ea nu va mai fi acuzata de nimic. Odata gasita, mama bebelusului risca  totusi sa fie decazuta din drepturi, in urma unei decizii judecatoresti, daca cei de la Protectia Copilului, care vor lua in grija baietelul, vor cere acest lucru.

Comentarii

comentariu

About the Author