Published On: mar, Aug 31st, 2010

Monitorizare video pentru toate intersectiile mari din municipiu

Share This
Tags

* este propunerea facuta Politiei de consilierul judetean PDL Ion Stefan * sefii IPJ sunt de acord, dar spun ca nu au bani pentru asa ceva

Consilierul judetean Ion Stefan este de parere ca o monitorizare video a tuturor intersectiilor importante din oras ar fi benefica pentru siguranta circulatiei. El a vorbit astazi, in plenul CJ, despre numerosii soferi care, profitand de lipsa politistilor din zona, trec pe rosu si-i pun in pericol si pe altii, numai ca sa braveze sau din inconstienta. In acest context, Stefan i-a sugerat astazi adjunctului sefului Politiei brailene, inspector Dorin Condruz, sa ia in calcul o astfel de varianta si i-a dat si argumente, pentru propunerea sa: “Se intampla de multe ori ca, in aceste intersectii, unii soferi sa intre pe culoarea rosie a semaforului. Coloana de masini stationeaza si ei trec; si nu ca a fost rosu, galben si vine verde, ca te prinde, n-ai cum. Ei, daca am avea o astfel de monitorizare si pentru dvs ar fi mult mai usor sa-i depistati pe aceia care, cu rea intentie – se si vede, dupa masina sau dupa om – sau din alte motive, bravand, trec pe culoarea rosie”.

Codruz a declarat ca este perfect de acord cu proiectul monitorizarii video, ba chiar s-a discutat cu reprezentanti ai administratiei locale despre asta, dar din lipsa de bani, proiectul nu s-a materializat: “Ar fi de mare ajutor pentru noi, dar e o problema cu banii. Ar fi ideal sa avem asa ceva, nu numai pe linie rutiera, cat pe toate celelalte linii aflate in competenta noastra, pentru ca am reusi probabil sa si prevenim o serie de infractiuni, nu numai de natura rutiera, ci si de natura judiciara. Cu sprijinul administratiei locale, probabil ca intr-un viitor speram noi nu indepartat, sa reusim sa facem acest lucru. Au fost discutii pe aceasta tema, ramane sa vedem daca se vor finaliza”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-