Published On: mie, Aug 25th, 2010

Marti se decide soarta vicepresedintelui CJ Giana Patrascu

Share This
Tags

* in sedinta Consiliului Judetean programata pe 31 august se va discuta eliberarea din functie a vicelui Patrascu * ea este decisa sa atace in instanta hotararea de Consiliu, daca aceasta se va aproba * in cazul in care se va reusi debarcarea Gianei Patrascu, cel ce-i va lua locul va fi, cel mai probabil, liberalul Catalin Boboc

Marti, 31 august, la ora 10,00, la Sala Mare a Palatului Administrativ, este programata sedinta ordinara a Consiliului Judetean Braila. Desi, teoretic, se numeste “ordinara”, sedinta va fi, cu siguranta, una extraordinara, in conditiile in care unul dintre punctele de pe ordinea de zi este eliberarea din functie a vicepresedintelui CJ, Giana Patrascu (PDL), o premiera pentru administratia braileana din ultimii 20 de ani. Patrascu a fost informata deja de cateva saptamani ca se va incerca debarcarea ei, in numele unei noi majoritati formate in Consiliu, din care PDL nu mai face parte. Ramane insa de vazut daca se va aduna si numarul necesar de voturi, pentru schimbare acesteia din functie si inlocuirea cu liberalul Catalin Boboc, asa cum s-a batut palma intre PDL si PNL.  Potrivit legislatiei in vigoare, “eliberarea din functie a vicepresedintilor consiliului judetean se face cu votul secret al majoritatii consilierilor in functie, la propunerea a cel putin unei treimi din numarul acestora”. Pe de alta parte, Legea administratiei publice locale spune ca “vicepresedintii se aleg cu votul secret al majoritatii consilierilor judeteni in functie“.

Contactata telefonic, Giana Patrascu, ce este in concediu de odihna, ne-a declarat ca, daca va fi nevoie, se va lupta in instanta ca sa-si pastreze postul: “Eu sunt inca in concediu, dar voi veni la sedinta, am preferat sa vin mai devreme acasa, ca sa pot fi prezenta la sedinta de consiliu in care se discuta aceasta chestiune. Mi-e greu sa spun daca vor reusi sa ma elibereze din functie, pentru ca nu am vazut motivarea, nu am primit inca mapele cu proiectele de hotarare. Oricum, m-am decis, voi contesta in instanta hotararea de consiliu, daca se va aproba schimbarea mea; este decizia ce s-a luat la partid si eu am spus ca respect decizia partidului. Daca nu era luata aceasta hotarare la organizatie, poate ma mai gandeam daca sa ma bag intr-o chestiune de aceasta, de lunga durata, dar asa, daca partidul a hotarat, o voi face”.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti mai figureaza urmatoarele puncte: 1.Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Serviciului public comunitar judetean de evidenta persoanelor Braila; 2.Proiect de hotarare privind aprobarea prelungirii termenului de transmitere in folosinta gratuita catre Facultatea de Inginerie Braila -Universitatea “Dunarea de Jos” Galati, a unor spatii din imobilul situat in municipiul Braila, Calea Calarasilor nr. 29, pe o perioada de un an de zile; 3.Proiect de hotarare privind aprobarea prelungirii termenului de transmitere in folosinta gratuita pe o perioada de un an, Colegiului Medicilor din judetul Braila , a unui spatiu situat in incinta imobilului din Braila , Soseaua Buzaului nr. 2, proprietate publica a judetului Braila; 4.Proiect de hotarare privind aprobarea inchirierii unei parti dintr-un imobil, aflat in domeniul public al statului si in administrarea Consiliului Judetean Braila, constand in pista de aviatie, bretele, cai de rulare, situat in orasul Ianca, judetul Braila; 5.Proiect de hotarare privind aprobarea tarifelor pentru folosirea spatiilor aferente Salii Polivalente; 6.Proiect de hotarare privind aprobarea programului de gestionare a calitatii aerului pentru unele localitati din judetul  Braila; 8.Informare referitoare la eficienta activitatii Inspectoratului de Politie al judetului Braila in trimestrul II 2010; 9. Diverse.

Comentarii

comentariu

About the Author

-