Published On: Soare, Aug 29th, 2010

Invatamantul brailean va fi unul de calitate, in anul scolar 2010-2011

Share This
Tags

* este promisiunea liderul sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, care spune ca profesorii isi vor face datoria si in noul an scolar, in ciuda salarizarii extrem de proaste din domeniu

Presedintele sindicatului invatamantului brailean, Valeriu Partene, este convins ca si in anul scolar viitor, profesorii din judet isi vor face datoria la catedra, in ciuda salarizarii de mizerie pe care sunt obligati sa o accepte. Partene admite ca vor exista si dascali care vor munci pe masura salariului primit, insa, in opinia lui, acestia vor reprezenta exceptii in masa mare a celor peste 5000 de cadre didactice brailene: “Probabil ca invatamantul romanesc este pe acelasi palier cu celelalte sectoare ale societatii. Din punctul nostru de vedere, in conditiile in care avem chiar si o lege a calitatii in sistemul de invatamant si din punctul meu de vedere, cunoscand ce se intampla cu invatamantul brailean, spun cu toata responsabilitatea ca la Braila in invatamant se munceste, se face treaba. Ca vor fi si la noi unele situatii, ca padure fara uscatura, nu exista, nu pot sa neg, dar la Braila se face treaba. Rezultatele in invatamantul brailean sunt nu satisfacatoare, ci bune. Cel care este dedicat misiunii sale isi face treaba chiar si cu bani mai putini, desi speram sa nu fie asa”.

Partene nu stie daca in 2011 se vor mai face disponibilizari in invatamantul local, dar nu vede de unde s-ar mai putea taia posturi: “Nimeni nu stie ce sa va intampla cu siguranta, insa in invatamant, disponibilizari nu se mai pot face, din momentul acesta. Noi incadram in invatamant atatia oameni cata nevoie este, numarul de copii dicteaza numarul de salariati ai sistemului, de profesori, in special. Dar nu invatamantul este cel care face presiune pe bugetul Romaniei. Pentru ca noi, comparativ, in 2004 aveam in invatamant aproape 400.000 de oameni, iar la momentul  acesta, la 1 septembrie, suntem la 205.000 de oameni, deci am ajuns la jumatate si totusi, comparativ, pentru  aceeasi perioada, de la peste 800.000 de persoane in sistemul bugetar, am ajuns la 1.290.000 de persoane. Atunci, daca la noi a scazut, in invatamant, daca la sanatate, lucrurile sunt cam in acelasi sens, in scadere, unde a crescut numarul acesta imens al bugetarilor? Nu cumva in structurile acestea, in agentiile  care sunt constituite la nivelul Guvernului?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-