Published On: vin, Aug 6th, 2010

Guvernul n-a platit inca niciun leu din datoriile spitalelor brailene

Share This
Tags

* dupa doua luni in care nu a achitat niciun leu in contul datoriilor pe care si le-a asumat, guvernul mai are la dispozitie doar o luna, pentru a efectua platile

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, asteapta cu nerabdare sa vada daca Guvernul va achita in termenul stabilit prin legislatia in vigoare datoriile spitalelor trecute in subordinea autoritatilor locale. Simionescu a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca au trecut deja doua luni din termenul de trei si deocamdata, nu s-a alocat niciun leu pentru plata restantelor: “Legea spune ca in trei luni de zile de la data la care a fost promulgata, se vor achita datoriile pe care statul le are. Au trecut doua luni deja si poate nu stiu eu bine, dar nu stiu daca s-a platit vreo datorie. Eu va spuneam ca suma este extrem de mare si modul in care se va plati ea, e dificil de spus”.
Amanarea termenului de plata a restantelor asumate de Guvern poate insemna blocarea completa a activitatii spitalelor brailene, in conditiile in care furnizorii de medicamente si materiale sanitare, precum si cei de servicii, au de recuperat sume imense. Daca acestia nu-si vor primi banii la termenul amintit – care oricum reprezinta o noua amanare a platii, dupa luni de zile de la data scadenta -, i-ar putea determina sa opreasca de tot livrarile si sa se ajunga din nou la popriri pe conturi, pe sume pe care spitalele nu le vor plati in veci, nici daca sunt vandute la bucata.
Astfel, daca sefii din administratia locala se temeau ca, in lipsa unei rectificari, angajatii spitalelor brailene nu vor putea fi platiti in ultimele trei luni ale anului, acum exista riscul ca personalul medical sa ramana fara salarii chiar din septembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-