Published On: mar, Aug 31st, 2010

Giana Patrascu, eliberata din functia de vicepresedinte CJ

Share This
Tags

* democrat-liberala si-a pierdut functia in urma votului tuturor consilierilor prezenti, cu exceptia colegilor ei de partid, care au refuzat sa-si exprime optiunea, in mod de protest * Patrascu a anuntat ca va contesta hotararea CJ

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, democrat-liberala Giana Patrascu, a fost eliberata astazi din functie, asa cum se astepta, de fapt, de mai bine de o luna de zile. La sedinta Consiliului Judetean au fost prezenti 28 de consilieri, din care 7, membri PDL, au refuzat sa voteze, iar restul de 21 si-au exprimat optiunea in favoarea debarcarii lui Patrascu din functie.

Prima luare de cuvant pe aceasta tema a fost cea a consilierului PDL Nicolae Mitroi, care a acuzat caracterul politic al acestei initiative si a reamintit membrilor PSD ca au castigat functia de primar al municipiului cu ajutorul PDL, promitand la schimb un post de viceprimar si unul de vicepresedinte CJ, democrat-liberalilor. In acest context, a opinat Mitroi, daca Patrascu este inlaturata din functie, primarul Aurel Simionescu ar trebui se se retraga si el din post si sa se organizeze alegeri anticipate. Mitroi a mai anuntat ca daca, totusi, se supune votului proiectul respectiv, consilierii PDL nu vor vota.

Propunerea, evident, retorica, a fost comentata de presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), care a declarat ca Primaria nu are nicio legatura cu Consiliul Judetean si oricum, nu se poate pune problema de alegeri anticipate. Mai mult, Stancu a recunoscut ca este vorba despre o decizie politica, pentru ca si modalitatea prin care i s-a dat postul Gianei Patrascu a fost tot una politica.

La randul sau, liberalul Adrian Ritzinger, in calitate de initiator al proiectului ce viza eliberarea din functie a lui Patrascu, a declarat ca a considerat necesar acest demers pentru ca a constatat ca fosta majoritate PSD-PDL nu mai functiona. Mai mult, el a precizat ca Gianei Patrascu nu i se reproseaza nimic pe linie profesionala sau administrativa si nu este vorba despre o sanctiune, ci despre o decizie politica.

In final, prin votul consilierilor, Giana Patrascu a fost eliberata din functie.

Ea a declarat ca, indiferent de decizia pe care o va lua Prefectura, legat de posibilitatea de a ataca in contencios administrativ aceasta hotarare, ea, una, o va contesta in instanta, dat fiind ca eliberarea din functie nu a fost motivata in niciun fel.

Daca va solicita si va obtine in instanta si suspendarea aplicarii hotararii CJ, Patrascu va putea ramane in post, pana la o sentinta definitiva a instantei, ceea ce inseamna ca finalul acestui  an o va prinde tot la Consiliul Judetean. Avand insa in vedere experienta din mandatul trecut, este de asteptat ca Giana Patrascu sa ramana vicepresedintele CJ doar cu numele, pentru ca presedintele Stancu i-ar putea lua atributiile, masina si telefonul de serviciu, precum si secretara. In acest caz, ea va incasa salariul pentru simplul fapt ca vine la birou, ceea ce s-a intamplat, luni de zile, in mandatul trecut, cu fostul vicepresedinte CJ, Gheorghe Chiru.

Declaratiile exacte facute astazi de consilieri, pe tema eliberarii din functie a vicelui Patrascu le puteti urmari in materialul video.

Comentarii

comentariu

About the Author

-