Published On: sâm, Aug 7th, 2010

Fiecare pasare moare pe barba ei

Share This
Tags

Sarbu sta ca un os de peste in gatul lui Stancu, care nici nu-l poate inghiti, dar nici scuipa, ca nu-i sta in fire sa fie mojic cu un consilier judetean, fie el si de la pedeleu. Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre barbos, care dupa ce a lins tot ce-a putut la famiglia Vasioiu, a ajuns acum s-o faca pe independentul. Asa cum a facut-o si cand a fost parasutat sef la OJPC, functie care i s-a potrivit ca cioara-n gard, dar care l-a facut sa creada, ca si pe bunul sau prieten Simpetru “tebecistul”, ca-i de neinlocuit o asa valoare, ca el.

A uitat cand umbla cu miloaga pe la ziarul pedeului, dar si cum l-a prostit pe Florin Nicolae sa vorbesca la un sprit despre nurii Danielei Vasioiu, suficient motiv ca sa-i ia locul la cabinetul lui Horia, un tip care a devenit gelos mult prea tarziu. A uitat Sorinel si cand mintea ca un bou in declaratia de avere, asa cum mintea si ca nu are semnal pe telefonul mobil, cand il cauta cineva sa-l intrebe ce dracu cauta in delegatie cu contabila, in creierul muntilor.

Uitucul asta barbos uita de la mana pan’ la gura foarte multe lucruri, dar, din nefericire, uita mult prea repede ca, daca tot s-a nimerit la misto in Consiliul Judetean, ar putea sa fie de folos macar unui cetatean, altul decat neamurile lui. Iar daca nici asta nu poate, un buna ziua civilizat ar putea sa scoata pe gura, ca, oricum, altceva de scos nu mai are. Poate limba, care abia asteapta sa gaseasca un culcus cald si moale, una dintre tinte fiind chiar Giana. Trebuie sa se aleaga si omul cu ceva, ca dor nu da limbi degeaba. O sa-i amorteasca gura si tot ultimul va fi. Si, dupa cum bine stiti, ultimul scapa turma. (Barbierul din Sevilla)

Comentarii

comentariu

About the Author

-