Published On: Soare, Aug 29th, 2010

Femeia care si-a abandonat bebelusul intr-un bloc din Braila isi vrea fiul inapoi

Share This
Tags

* femeia are circa 30 de ani, este necasatorita si mai are acasa o fetita de 7 ani * pe 27 august, ea si-a lasat nou-nascutul pe presul din fata unui apartament, infasat intr-un scutec pe care scrisese numele Mario

Nou-nascutul gasit pe 27 august de un brailean, pe presul din fata usii apartamentului sau, si-a recuperat mama. Femeia, in varsta de circa 30 de ani, supraponderala, s-a prezentat in urma cu cateva ore la Spitalul Judetean si a declarat ca este mama lui Mario si il vrea inapoi. Cadrele medicale au condus-o in sectia unde este internat micutul, iar pe femeie au napadit-o lacrimile, vazandu-l. Ea a marturisit asistentelor ca mai are acasa o fetita de 7 ani, ca nu este maritata si ca regreta amarnic gestul de a-si abandona copilul. Femeia a sustine ca, in primele luni, nu si-a dat seama ca este insarcinata, iar cand a nascut, a avut un fel de soc si a lasat bebelusul la usa unui apartament, in ideea ca altcineva ar putea avea grija de el mult mai bine decat o poate face ea.

Femeia a mai povestit ca abia cand a vazut in presa stirea despre copilul ei si-a dat seama ce a facut si a decis sa il recupereze. Odata  ce si-a vazut fiul, ea l-a luat in brate si s-a grabit sa il hraneasca. Medicii sunt multumiti ca nou-nascutul este hranit acum la san, dat fiind ca laptele matern este mult mai sanatos pentru el decat cel din magazin, pe care l-a baut pana acum din biberon.

“Este intr-o stare generala foarte buna, este afebril, este frumos colorat, a inceput sa primeasca sanul mamei – mai greu, ca a fost obisnuit cu biberonul, insa mama are foarte multa bunavointa -, ceea ce inseamna enorm pentru copilas, pentru ca laptele matern are anticorpii care ii trebuie, ca nu avea de unde, noi i-am dat laptele pe care l-am avut aici, in spital. Este foarte frumos si mama cred ca realizeaza ce a facut, are remuscari foarte mari, in situatia asta, este de inteles. Din ce am vazut acum, cand a venit, indrageste foarte mult copilul, sta cu el in brate si-i dau lacrimile si-i pare rau de ce a facut. Mai are o fetita de 7 ani, care cred ca a fost cea care i-a dat imboldul matern mai mult, acum”, ne-a declarat Mariana Paun, medicul care il ingrijeste pe nou-nascutul internat in cadrul sectiei Pediatrie.

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului a demarat o ancheta in acest caz , iar astazi, asistentii sociali s-au intalnit cu femeia chiar la Spitalul Judetean, unde era cu fiul ei. In urma anchetei si a evaluarii psihologice a mamei, conducerea Directiei va stabili daca i se va permite acesteia sa-si ia copilul, cand va fi externat din spital, sau micutul va ramane, deocamdata, in grija statului, intr-o unitate specializata.

In paralel si politistii continua ancheta, pentru a se stabili daca trebuie luate masuri impotriva femeii care si-a abandonat copilul, sau nu. Va reamintim ca, teoretic, aceasta poate fi acuzata de punere in primejdie a  unei persoane in neputinta de a se ingriji, pedepsita cu inchisoare intre 1 si 3 ani.  Pe de alta parte, insa, daca femeia isi ia inapoi copilul, adica, in termeni juridici “isi reia indatoririle”, ea nu va mai fi acuzata de nimic. Mama bebelusului risca  totusi sa fie decazuta din drepturi, in urma unei decizii judecatoresti, daca cei de la Protectia Copilului vor cere acest lucru.

Comentarii

comentariu

About the Author