Published On: sâm, Aug 28th, 2010

Draghinceasca, mare om, mare caracter

Share This
Tags

Ai fost supranumita “Doamna de fier”, dar ai ajuns “doamna de fier vechi”. Ai pacalit pe mult prefacandu-te un soi nobil, insa s-a dovedit ca esti doar o posirca uitata pe un colt de masa intr-o bodega. Ai vrut sa faci bani. I-ai facut lucrandu-i privat pe doi dintre marii agricultori ai Brailei, intr-o perioada in care nimeni nu-ti putea lua titlul de “regina comisioanelor”. Ai vrut sa devii “regina imobiliarelor”. Va suna cunoscut? Ha, ha, pai ce credeati? Nu ti-a iesit mangla cu terenul de la Stanca, pe care urma sa se construiasca PIC-ul, dar ti-au iesit altele. Multe altele.
Ai vrut sa fii prefect. L-ai lucrat pe Nae Mitroi la greu, dar Gabi Sandu nu s-a lasat dus de nas si n-ai mai pupat postul, in ciuda spagilor pe care i le-ai dat Noricai Nicolai, careia i-ai incarcat portbagajul chiar si in parcarea din fata Primariei, peste drum de locul rezervat handicapatilor. De drumurile pe care le-a facut masina DAPT-ului ca sa-i care plocoane la Bucuresti nu mai are rost sa vorbim, ca stii ca aia de la Senat pastreaza intrarile persoanelor la arhive.
Nu, n-ai numai “calitati negative”. Esti un suflet sensibil, generos, romantic, senzual, erotic. Da! Cu precizarea ca te manifesti astfel doar cand ai un interes, asa cum ai facut si cand te-ai dus “bolnavioara” la spital, cu multi ani in urma ca sa agati ceva de soi. L-ai vrut pe numarul unu, dar te-ai multumit si cu doi, cu numarul doi, sa nu intelegi gresit.
Ti-ai vazut interesul, care acum aflam ca era cica public si cand te-ai zbatut sa-l ajuti pe cumatru’ Cibu cheltuind cu nemiluita bani publici pentru asta, de la deplasarile prin tara, pana la bonurile de benzina pe care echipajele liberale ale lui Cibu le foloseau in lupta impotriva trupei lui Sabau. Asa cum ai facut cand ai ascuns voturile blatuite in soba din propriul birou. Asa cum ai facut cand negociai la sange cu tabara lui Sabau, in timp ce-l sprijineai pe Cibu. Contau banii atunci, Simona? Atunci nu aveai salariul indexat, este? Dar te durea la bascheti, ca stii ca mosu’ iti semna tot ce vroiai, iar cand sareai, calul iti semnau altii. De unde stiu, te vei intreba… De la mana ta dreapta, marmota, desteapto, ca se imbata ca porcu’ la carciuma lui Tilea si da pe goarna tot. De la el stiu cum ai dat lovele pe niste semnaturi, cum te distrai intr-un apartament de pe Bd. Dorobantilor, cum foloseai masinile de la INTFOR pentru campania PNL si multe altele. Lista luptei tale pentru binele public va fi publica…
Dupa cum vezi, cam ce ai vrut ti-a iesit, dar nu tot ce vrei iti iese, nu e asa Simona? Nu e asa ca vei avea curajul sa spui cum si cine ti-a acoperit manglele? Vei avea? La ce mare om si mare caracter esti, stiu ca nu vei avea! (Richard Inimadepeneleu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-