Published On: lun, Aug 16th, 2010

Diana Tusa are o anumita determinare in a se duce pana in panzele albe. Sau a seduce…

Share This
Tags

* este o trasatura pe care liberalul Vasile Datcu a observat-o la colega sa de partid, deputatul Diana Tusa * Datcu este de parere ca femeile care ajung la nivel inalt in politica acced acolo prin propriile merite, dar are dubii daca sunt profesionale, sau de alt tip

Liberalul brailean Vasile Datcu nu-si mai aminteste ce admira, in urma cu cateva luni, la colega sa de partid Diana Tusa, insa este sigur ca acum, nu mai admira nimic la ea. Datcu admite ca, la momentul la care aceasta a fost numita presedinte interimar al PNL Braila, a declarat  ca “o admira ca si om politic si ca si partener de dialog”, insa ne-a declarat ca nu mai retine ce l-a determinat sa faca acest comentariu si lasa sa se inteleaga ca admiratia respectiva viza ceva punctual, nu persoana, in general: “Ce admiram la data aia? Ei, afirmatia e una conjuncturala, nu este una de cursa lunga, asa ca pot sa admir, in conjuncturi diferite, lucruri diferite. Deci nu ma puneti sa-mi amintesc acum ce admiram la ea, atunci. Acum… nu mai am ce admira, am ramas fara subiectul admiratiei. Dar, pe de alta parte, la ea am vazut o anumita tinta clara a ceea ce ea are de facut si o o determinare de a se duce pana in panzele albe… A se duce si a seduce, acolo fiecare ascultator lipeste cum vrea cuvintele. Ori lucrurile astea nu sunt rele pentru un anumit caracter de om politic. Chiar trebuie sa ai tenacitate, daca vrei sa faci ceva. Prostia e alta, eroarea e alta la oamenii politici romani: e o diferenta fabuloasa intre  idealurile politice ale partidelor in care ei sunt inscrisi sau la care ei subscriu si miza directa, care este de-o mizerie inimaginabila. Eu inteleg sa ajung mare in politica ca sa-mi impun niste proiecte, dar nu sa-mi impun niste oameni in niste posturi. Asta este incredibil si nu e o nenorocire curenta in Romania, e veche de tot, e din antebelic,  idealurile doctrinare erau extraordinar de mari, liberalismul vrea sa industrializeze o natie, sa o mute dintr-un loc si sa o duca intr-un alt loc, asta vrea liberalismul. Pai sa ajung la putere, ca sa-l pun pe-ala maturator -sef si pe celalalt, casier adjunct la Spitalul Judetean?! E incredibil! Pai eu trebuie sa ma bat sa ajung presedinte, ca sa impun cinci proiecte. Mai, eu vreau sa ajung, dracu’, presedinte de Consiliu Judetean, sa fac port turistic la Braila, sa fac aici o zona industriala de procesat materiile prime pe care le produce judetul, agricole, agroindustriale. Deci sa ma bat sa iau politica si sa fac din Braila un mare centru industrial!”.

Datcu este de parere ca in Romania, femeile care acced in functii inalte in politica ajung acolo prin propriile merite, dar prefera sa nu spuna exact care sunt acelea: “Categoric prin propriile merite, dar daca sunt profesionale sau mai putin profesionale, am rezerve mari. Dar propriile merite sunt certe si cred ca sunteti de acord cu mine”.

In plus, liberalul este convins ca, daca e vorba sa intre si sa activeze in politica romaneasca, despre care se spune ca este o tarfa, femeile nu nici un fel de retinere in a se afunda in noroiul aferent: “Da, indiscutabil, pentru ca nu tine anume de femeie, tine de climatul politic. Poate chiar sa am de-a face cu o femeie de excelente moravuri – exista si riscul asta -, dar daca s-a bagat intr-o cocina cu porci, nu are cum sa nu se maculeze, nu are cum, pentru ca acolo se duce, trebuie intai sa deratizeze cocina, sa o aseze pe niste criterii clare, sa faca niste ierarhii limpezi si dupa aia sa se bage acolo. Nu poate direct? Nicio problema! Se inscrie in niste ONG-uri, in organizatii non profit cetatenesti si militezi de pe pozitia asta, ca sa schimbi climatul politic si mediul politic si dupa aceea te bagi in politica. Dar daca te bagi in politica stiind ce este acolo, n-ai cum sa nu ajungi mancata de porci, ca doar stii bine unde te duci. Ce le atrage acolo? Poate chiar asta!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-