Published On: lun, Aug 16th, 2010

Daca nu reusesc sa-mi promovez proiectele, plec din CJ, dar nu si din politica!

Share This
Tags

* asta sustine liberalul Vasile Datcu, dezamagit de politica, dar hotarat sa nu se dea  batut * el spune ca ar sprijini cu draga inima vreun neamt sau vreun francez care ar dori sa candideze la Braila, fiindca numai asa ne mai facem bine * Datcu admite ca, uneori, cand ii aude pe politicieni, ii vine sa se duca in Insula Mare “si sa se faca Terente”

Liberalul Vasile Datcu este complet dezamagit de politica si politicienii romani, dar nu se retrage din politica, pentru ca inca mai spera ca se poate schimba ceva. El merge pe ideea ca oamenii care cred ca pot si vor sa faca ceva pentru comunitate trebuie sa se implice pentru ca, altfel, nu au dreptul sa critice si sa fie nemultumiti ca sunt condusi de indivizi lipsiti de valoare: “Probabil din motive ideatice nu plec din politica. Daca eu nu am reusit sa fac politica inainte, ca nu am fost membru al PCR, nu am avut treaba  cu comunistii, dar mi-am dorit sa fac politica. Eu propuneam doua programe si va amintiti, aveam un proiect de port turistic si un proiect de parc industrial si astazi incerc sa promovez in Consiliul Judetean – sa vad daca voi reusi si daca nu, voi pleca si din  asta, ca n-are niciun rost sa ma mai duc acolo – trei proiecte, o piata de gros legume fructe si flori, ca suntem printre putinele orase care nu avem asa ceva, sa luam macar terenul pentru un port turistic in zona Caramidariei, in perspectiva unui bazin turistic – ca si asa ne vaitam ca nu are potential turistic Braila, dar nici nu facem nimic – si incerc iarasi sa ma lamuresc cu arhitectul sef daca vom reusi vreodata sa punem un fel de circuit turistic vechile conace romanesti din zona. Sunt atat de putine obiective turistice in Braila incat iti plangi de mila ca de conace sa se alega praful. Sigur, nu mai conteaza… Daca o sa vina dupa aia un neamt maine-pomaine, o sa ne intrebe “mai, ce-i cu voi aici, voi de unde veniti, ca n-aveti nicio cadere sa ramaneti aici!”.

Datcu este insa de parere ca venirea unui neamt nu ar fi, pana la urma, ceva atat de rau pentru ca noi, fiindca, asa, s-ar putea ocupa el de administrarea a ceea ce noi, romanii, nu reusim sa administram: “Eu am mai avut o idee traznita in 2004, dar nu am avut cu cine sa o promovez. Poate acum o promovam: sa aducem – ca stiti, ca avem voie – cetateni francezi sau nemti, sa cadideze la Primarie si la Consiliul Judetean. Cert as sprijini o astfel de candidatura. Am mai face un pic de agitatie”. Intrebat daca n-ar iesi traumatizat un neamt, dupa perioada de o luna de campanie, in care ar avea de-a face cu electoratul brailean, liberalul admite ca este foarte probabil ca acesta nu ar mai ramane zdravan: “Dar, la urma urmei, nu ne-au vrut in Europa? Sa si-o traga, sa o traga si el, cum o tragem si noi, nu? Dar n-a fost lipsita de seriozitate ideea mea de atunci. Bineinteles ca n-am avut cu cine, dar cred in ea, fiindca m-am limpezit ca noi nu ne putem limpezi singuri, asa, ne trebuie niste catalizatori”.

Datcu declara ca acesti catalizatori de care avem nevoie nu sunt cei de genul “Tatuca”, ci de genul lui Carol I: “De gen Carol, de gen semi, de gen oameni cu extrem de bun caracter, va amintiti ca intre Carol I si Alexandru Ioan Cuza erau diferente enorme si au fost, ca acte istorice promovate si duse la capat, diferente enorme. Cuza a facut de 10 ori mai multa reforma decat Carol I. Dar fara Carol, de toate s-ar fi ales praful. Prin urmare, “astea sunt ale voastre, dar le faceti!”. Pai iti trebuie un om tenace, frate, sa zica “Bai, vreti sa va dezvoltati? La munca toti!”. Si dimineata sa iasa pe strada, sa vada cine-i in crasma si ala munceste pentru comunitate o zi gratis. Nu se poate altfel. Pai nu aud pe niciunul vorbind despre munca!Nici nu ma mai uit la televizor, e drept, m-am uitat vreo saptamana si am inceput  sa ma enervez si m-a cuprins o deznadejde enorma pe clasa politica romaneasca. Sunt de-o prostie inimaginabila! Nu stiu, ce am auzit de la Patriciu si pana la Tiriac si pana la Serbanescu, cand ii auzi ce vorbesc si ce solutii propun, iti vine sa te duci in Insula Mare si sa te faci Terente! Credeti-ma! Se ia unul cu parul: ia treceti la munca, mai! Ia luati un chisoc fiecare si sa vedem daca sunteti in stare sa-l gestionati! Nu am auzit pe unul sa spuna: “Fratilor, mai, ne apucam de treaba! Aveti 500.000 de bugetari, 500.000 de bugetari afara, nu le dau nicio compensare, le dau cate un hectar de caciula, ca am 500.000 de ha la ADS, parloaga. Ia omul si hectarul, il pun sa faca microferma, cu banii de la Europa, ca stiti ca nu se absorb, Microferma, unul face ceapa, unul face morcov, unul face ridichi”. Eu nu aduc ceapa din Egipt, frate! Ca stiti ca avem ceapa din Egipt! Si am 500.000 de ha de astfel de microferme, ii adun dupa aia, ii pun cap in cap si fac cate 200, intr-o cooperativa de vanzari”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-