Published On: sâm, Aug 28th, 2010

Cum era sa iau bataie la Spitalul Judetean de Urgente Braila

Share This
Tags

* doctorul Mircea Popa m-a dat afara din sala de la “urgente medii”, chiar daca am raspuns corect unui scurt test de cultura generala

Inceputul zilei de sambata nu s-a dovedit a fi unul prea bun pentru mine. M-am trezit cu niste dureri groaznice la piciorul drept, fara sa-mi fi fortat piciorul in vreun fel. Strangand din dinti, m-am indreptat spre Spitalul Judetean de Urgenta, ca sa-i rog pe oamenii de acolo sa-mi calmeze durerea cumva. Ajuns aici, am mers sontac – sontac pana la receptia de la UPU si am spus ce ma doare. Mi s-a spus sa astept si in cateva minute am fost invitat sa iau loc si sa spun ce ma doare. I-am povestit asistentei despre ce-i vorba, mi-a luat datele personale si tensiunea, mi le-a notat intr-o fisa si m-a invitat sa astept la “Urgente medii”. Din pacate, aici asteptarea a fost mai lunga, insa am banuit ca poate sunt altii inaintea mea, desi nu vedeam prea multa lume in jur. Cum asteptarea se prelungea, i-am spus sotiei mele ca dureaza mult si ca durerile parca sunt mai mari, lucru care a fost auzit si de personalul medical aflat in preajma.
In cele din urma, am fost chemat in sala de la “Urgente medii” si inainte sa inceapa cineva sa-mi acorde vreun ajutor, a inceput balciul. Un dom’ doctor, pe numele lui Popa Mircea – dar asta am aflat-o mai tarziu – m-a luat din scurt, spunandu-mi ca m-au auzit colegii lui ca ma plang ca dureaza cam mult pana sunt tratat si m-a intrebat unde lucrez. N-am apucat sa-i raspund ca s-a ratoit la mine: “Hai, spune unde lucrezi, nu te mai batai atat (aici avea dreptate, cam faceam ca barza, ca ma durea piciorul), unde lucrezi?” I-am spus unde si l-am rugat sa-mi spuna cum se numeste. “Sunt doctorul Popa Mircea din Johannesburg, stii tu, ma, unde e Johannesburg?” Mirat ca poate trebuie sa ai ceva carte ca sa te trateze doctorul Popa, i-am spus ca in Africa de Sud, moment in care a inceput sa strige ca un apucat si mi-a cerut sa ies afara!!! Nu-mi venea sa cred ca se intampla asa ceva, insa Popa chiar s-a ridicat de pe scaun si mi-a aratat usa. Realizand gravitatea faptelor care se petreau sub ochii lor, asistentele mi-au spus sa raman sa fiu tratat, insa doctorul Popa nu se potolea, asa ca am iesit.
In aceste conditii, am decis sa renunt la servciile medicale oferite de UPU si am rugat-o pe asistenta-sefa Lili Popescu sa imi inregistreze o plangere catre conducerea spitalului. Stupefiata, doamna Popescu mi-a spus ca nici nu se pune problema sa nu fiu tratat si l-a rugat pe doctorul Popa sa clarifice cele intamplate. Venit sa lamureasca problema, Mircea Popa s-a aplecat amenintator asupra mea, cu fata aproape atingandu-mi-o pe a mea si mi-a spus: “Am pile, am relatii. O sa te ingrop eu. Te bag in rahat pana in gat, o sa vezi!”. Am crezut ca ma va lovi, dar n-a facut-o, mai ales ca era tras discret de halat de una dintre asistente. A plecat apoi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, fara sa dea nici cel mai mic semn ca ar fi interesat de starea sanatatii mele.
Din fericire, ceilalti medici si asistenti si-au facut exemplar datoria, am fost consultat, mi s-au facut investigatii medicale si am fost tratat ca un om. Despre felul in care si-a facut datoria doctorul Popa, conducerea spitalului trebuie sa aiba o explicatie, iar purtarea acestuia nu poate sa ramana sanctionata doar de un articol dintr-un ziar.

Comentarii

comentariu

About the Author