Published On: joi, Aug 5th, 2010

Credibilitatea Municipalitatii va scadea, in perioada urmatoare

Share This
Tags

* la asta se astepta edilul-sef Aurel Simionescu, in conditiile in care fondurile alocate pentru servicii publice vor scadea si ele * Simionescu se consoleaza cu ideea ca acelasi lucru se va intampla cu toate autoritatile publice, la nivel national

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu este prea afectat de rezultatele campaniei derulate la nivel national, sub genericul “Orasul de vis”, care a avut ca subiect desemnarea localitatii din Romania in care este ce mai bine se traiesti. Simionescu nu se mira ca Braila ocupa penultimul loc in topul intocmit in acest concurs, in care au intrat 15 orase. Mai exact, Braila a concurat cu localitati precum Pitesti , Craiova , Cluj-Napoca , Iasi , Timisoara , Sibiu , Constanta , Bucuresti, Galati . Criteriile de evaluare au vizat infrastructura, administratia, siguranta, sanatatea, dezvoltarea economica, mediul, cultura si educaţie, iar in final, Brasovul s-a dovedit “Orasul de vis” si  Ploiestiul a fost ultimul in top.

“ Braila a fost pe toate formulele de ancheta sociala, interviu, etc, undeva intre 12 si 14, intre municipiile din Romania . Eu nu as vrea sa comentez foarte mult notele, pentru ca ele au o formula poate si obiectiva, dar si subiectiva. Sunt note foarte mici in domeniul sanatatii, care nu a tinut de noi si sunt note foarte mici intr-un domeniu pe care nici nu putem sa-l gestionam, acela al institutiilor private scolare. Un aspect pe care il stim, pe care ar trebui sa-l gestionam mai bine, sunt note mici luate la infrastructura, pe ceea ce putem sa facem, dar va spuneam ca suma pe care o avem alocata pe ajutoare sociale este mai mare decat suma pentru infrastructura. Dincolo de caini, care constuie un subiect foarte suparator, cel de-al doilea subiect il reprezinta infrastructura, care inseamna zona de cartiere si de blocuri, alei, strazi, parcari, care se doresc a fi reabilitate. Si mai este administratia, care are 5,8 nota, parca. Din pacate, cu aportul nostru foarte important – si cand spun “al nostru”, nu ma refer neaparat la municipiul Braila, ci in general -,  este o criza de credibilitate in tot ceea ce inseamna sistem administrativ si sistem de putere de stat, locala, centrala. Nu stiu daca este sau nu real ceea ce se intampla, dar dupa cum vedeti, orice actiune pe care o intreprindem in diverse momente isi are partea cealalta a ei si ne arata ca de fapt, suntem in situatia in care niste oameni poate chiar doresc sa ridice foarte mult stacheta cand este vorba despre elementele negative si sa ne facem ca nu le vedem pe cele pozitive”, a declarat astazi primarul Simionescu.

El considera ca acum este inca bine, insa viitorul apropiat va insemna o scadere accentuata a credibilitatii autoritatilor, in conditiile in care bugetele acestora vor fi foarte reduse si ca atare, serviciile publice oferite vor fi din ce in ce mai slabe:  “O sa creasca nemultumirea fata de serviciile pe care noi le oferim, pentru ca diminuam serviciile, reducand niste costuri. Serviciile pe care noi le oferim vor scadea, pentru ca sunt bani mai putini si atunci nemultumirea oamenilor va fi mai mare. Autoritatile locale nu au voie sa cheltuie peste veniturile pe care le au. Noi nu avem voie sa avem un buget deficitar, cu minus. Si atunci intrebarea este: cine face deficitul? Cine il produce, daca autoritatile locale nu au voie? Dam vina pe cheltuielile care se fac in administratia publica locala, in conditiile in care aceasta nu are voie sa depaseasca bugetul pe care il are”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-