Published On: joi, Aug 26th, 2010

Concursurile pentru evaluarea personalului Spitalului Judetean se vor tine, cum s-a stabilit

Share This
Tags

* in ciuda protestelor sindicatului “Sanitas” si a contestarii hotararii de Consiliu prin care se aproba noua organigrama a spitalului, conducerea unitatii va organiza evaluarea angajatilor * verificarea  se va face in formula deja anuntata, test grila, plus evaluare din partea medicului si asistentei-sefe * presedintele CJ spune ca la Spitalul Judetean si preotii au spor de calculator

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este decis sa continue demersurile pentru realizarea evaluarii personalului din Spitalul Judetean de Urgenta Braila , in ciuda amenintarii sindicatului “Sanitas” cu contestarea lor in instanta. Sindicalistii au anuntat recent ca, din punctul lor vedere, hotararea de Consiliu Judetean prin care s-a aprobat noua organigrama a Spitalului Judetean este ilegala, pentru ca sunt incalcate prevederi ale Contractului Colectiv de Munca si ale Codului Muncii. Mai mult, “Sanitas” a solicitat Prefecturii Braila anularea hotararii CJ prin care a fost aprobata noua organigrama a Spitalului, amenintand ca, in caz contrar, isi va apara drepturile in instanta.

Nemultumirile sindicatului ca nu a fost consultat cu privire la anumite decizii  sunt considerate insa simple “chichite” de catre seful CJ, care sustine ca se cauta nod in papura. El a precizat ca in zilele urmatoare, se va face evaluarea personalului, in vederea stabilirii celor care vor ramane pe posturi si respectiv, a celor care vor fi disponibilizati: “Care ar fi obiectul muncii pe care il invoca sindicatele, numai sa ia salariile? Care ar fi beneficiul bolnavului din Spitalul Judetean? S-ar duce acolo, ar beneficia de un examen de specialitate, de un tratament pe masura medicamentelor si a materialelor sanitare, dar daca se raspandeste o epidemie in Spitalul Judetean, cine raspunde? Raspund sindicatele? Se pare ca acesti oameni au revenit la ganduri mai bune, din ceea ce am inteles de la colegii mei, iar noi trebuie sa facem procedura. Poate sa fie discutabil ceea ce spun dumnealor, dar noi nu facem decat cu intentia de a reglementa lucrurile acolo. Deci examenul o sa se tina zilele acestea. Avem o plangere prealabila din partea lor, o sa-i chemam in termenul legal, de 30 de zile, sa discutam. Ieri am vazut-o si eu, o sa discutam, simplul motiv ca nu au fost consultati cu nu stiu cate zile inainte este o gaselnita, este o chichita, sa cauti nod in papura cuiva. Ei a fost notificati cu o zi inainte, convocati, dar, la urma urmei, convocat sau notificat tot acelasi lucru este, au fost la sedinta Consiliului de Administratie in care si-au spus punctul de vedere si am mers mai departe. Problema lor este ca nu avem avizul lor, dar avizul lor nu-mi este opozabil ca si masura, el poate sa-mi fie opozabil ca si procedura. Dar organigrama si statul de functii le aproba Consiliul Judetean, deci mergem inainte. Si ieri a fost o discutie cu sindicatele, concretizata intr-un proces verbal pe care l-au semnat toate, “Sanitas”-ul, “Solidaritatea” si “Colegiul Medicilor”, ca reprezentanti sindicali, nu vad vreo problema aici”.

Stancu a mai spus ca, pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la corectitudinea concursului, va implica sindicatele, eventual, chiar oferindu-le functia de presedinte de comisie de evaluare: “Si in comisiile de evaluare o sa bagam sindicatele, doi de la sindicat si trei tehnici: unul de la Consiliul Judetean, doi de la spital, in care presedinte chiar am sa propun sa fie unul de la sindicat, ca sa nu zica cineva ca a facut Stancu comisia de evaluare. Facem in doua serii, trei serii, ca sa asiguram si actul medical, facem evaluarea si practica, care este facuta de medicii din sectia respectiva si teoretica, pe baza de grila, pentru a nu putea fi contestata. Este un document clar si cand ai a, b, c, nu mai exista loc de interpretare”.

Presedintele CJ a mai spus ca pana la sfarsitul lunii ar trebui sa se termine evaluarea, “pentru ca orice tergiversare a acesteia nu face altceva decat sa rostogolim cheltuieli inutile si sa acumulam datorii. Noi si acum, de cand a preluat CJ Spitalul Judetean, acumulam in continuare datorii, pentru ca nu am schimbat mare lucru, am inceput sa taiem din cheltuieli. Acolo si preotii aveau spor de calculator!”

Comentarii

comentariu

About the Author

-