Published On: vin, Aug 6th, 2010

CLM amana discutia prelungirii contractului de salubrizare cu TRACON

Share This
Tags

Consilierii municipali au decis astazi, la initiativa liberalului Vasile Varga, amanarea discutiei proiectului de hotarare care stabilea semnarea unui act aditional, care prelungea contractul cu SC TRACON SRL, care se ocupa de depozitarea gunoiului adunat de firmele de salubrizare din Braila. “Este adevarat ca in situatia in care suntem astazi exista o actiune in instanta, la care la primul termen nici nu stiu de ce s-a castigat, avem un al doilea termen, suntem in recurs noi, deci cred ca la toate cele trei proiecte de hotarare termenul ar trebui sa fie de sase luni si ulterior sa luam in discutie din nou. Termenul de doi ani ne leaga obligatoriu de altcineva si dvs ati avut o initiativa corecta prin ceea ce ati facut, ne-ati adus la cunostinta, ati fost la licitatie, am aprobat, dar astazi nu este legal ceea ce votam noi, cu termen de doi ani de zile! O societate ne ameninta, ameninta institutia primarului, ameninta Consiliul Local, ca se scoate la licitatie, nu este firesc, sa se scoata la licitatie? Unii au masini din timpul razboiului, unii au masini noi de salubrizare, deci as avea o rugaminte, sa modificam toate cele trei proiecte, in loc de doi ani de zile, un termen de sase luni. Noi putem sa votam sase luni, pentru ca suntem intr-o instanta de recurs actualmente, dar noi nu putem sti ce se intampla peste sase luni. Avem termen septembrie, sa votam doi ani de zile!”, a spus Varga.
Primarul a incercat sa motiveze hotararea pasand pisica in curtea celor de la APA, despre acre a spus ca sunt cei care au avansat un termen de prelungire de doi ani de zile. “Atunci am votat sa ne asociem la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco Dunarea, care se afla intr-o formula de aranjamente cu Ministerul Mediului, in sensul depunerii unui master plan si a strategiei pentru perioada urmatoare. In momentul in care se va intampla acest lucru, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara va trebui, asa cum s-a intamplat cu cei de la “Apa”, sa scoata la licitatie serviciul, iar termenul de doi ani a fost o estimare a dumnealor, ca atunci, urmand si experienta de la “Apa”, s-ar termina procedura intreaga legata si de minister; de aici a rezultat termenul de doi ani. Sigur ca noi putem sa vorbim de sase luni si la sase luni sa ne mai intalnim si sa mai  dam o data inca sase luni, daca procedura nu s-a incheiat. Ceea ce voiam eu sa va spun este ca cele trei societati cu care avem astazi contractul de salubrizare au dat un acord, atunci cand l-am solcitat, pentru doi ani si s-ar putea ca lucrurile acum sa se intoarca spre alte formule juridice, sa spunem asa. Dar sigur ca in felul asta vom putea sa prelungim asa, avand in vedere ca vom fi in instanta, intr-o formula permanenta, dar nu vom putea sa mergem mai departe cu Eco Dunarea, unde suntem in judecata, nu putem definitiva participarea noastra la Eco Dunarea”, a explicat Aurel Simionescu.
Spusele primarului nu l-au convins pe Varga, care si-a atentionat colegii ca, in ciuda faptului ca au procedat corect cand au fost de acord cu scoaterea la licitatie a serviciului de salubriatate, acum sunt pe cale sa comita o ilegalitate. “Este un abuz impotriva legii, nu are cum sa ne oblige pe noi, este adevarat ca ne pot actiona in instanta, dar in acelasi timp si noi putem face acest lucru. Noi suntem in recurs, sa urmarim si faza de recurs si in functie si de instanta… asta este motivarea pentru care putem sa votam astazi, ca altcumva, noi n-am putea vota acest proiect de hotarare”, a conchis consilierul liberal.
Dupa indelungi discutii, consilierii au luat decizia sa amane votul pentru o sedinta viitoare si au cerut viceprimarului Doinita Ciocan sa le prezinte pana atunci un raport al situatiei exacte a serviciului de salubrizare de la nivelul municipiului, cat si explicatii referitoare la contractul dintre TRACON si municipalitate.

Comentarii

comentariu

About the Author