Published On: lun, Aug 16th, 2010

Cibu nu a stiut sa se retraga la timp!

Share This
Tags

*este opinia liberalului Vasile Datcu * el sustine ca a avut incredere in Constantin Cibu, dar fostul sau coleg de partid a dovedit ca nu are caracter

Liderul liberal brailean Vasile Datcu este dezamagit de fostul sau coleg de partid, Constantin Cibu, care, la o varsta a senectutii, a avut un comportament politic infantil, sarind dintr-o barca politica intr-alta. Liberalul, care afirma acum cateva luni ca nu crede ca Cibu va parasi PNL-ul, “pentru ca are un anumit tip de caracter masculin autentic, spre desebire de alti barbati din politica”, nu mai crede acum in masculinitatea celui ce a abandonat liberalismul, pentru UNPR: “In cea politica nu mai cred, in cealalta, nu ma bag, M-am inselat, ca de atatea ori si e clar ca nu de putine ori mi-a displacut propria mea opinie despre oameni, in care am crezut, in care am investit, in care an sperat sa pot sa gasesc un partener, un coechipier de cursa lunga in politica si m-am inselat. Se pare ca politica romaneasca este un teren in care caracterele se fac terci, desi poate au intrat de granit acolo si am crezut intr-un astfel de personaj si credeti-ma ca aveam motivele mele sa cred. Aveam 20 de ani de experienta politica de asta, din Romania si ma gandeam ca Cibu nu poate sa riste, la peste 30 de ani de comunism pe care i-a avut la activ, cu toate consecintele in plan moral pe care le-a atras dupa sine aderenta la PCR, gandind ca dupa o astfel de experienta dura, s-a linistit si intelege ca poate sa fie el insusi. Dar poate asta e el insusi”.

Datcu a precizat ca nu avea pretentii de la Cibu ca om politic, ci doar ca om: “Inainte de a fi om politic, trebuie sa fie om, trebuie sa aiba  un minim caracter, cu care sa se prezinte in colectivitate; restul, ca e inteligent, ca baptist, ca e… aia nu ne intereseaza, dar in colectivitate, trebuie sa aiba caracter. Ori in politica romaneasca, nu inteligenta e cea care lipseste, ci caracterul. Credeam ca dupa experienta pe care a avut-o pana acum si dupa varsta pe care o are, isi permite sa fie el insusi. Si azi dimineata vorbeam “mai, trebuia sa stai si muream, dracu’, cu ei de gat!” Ca am trecut la PSD, mi-e o rusine din cap pana-n talpi, mor de rusine, o sa ma trag intr-un colt, dar nu plec, mor cu ei, acolo, asta inseamna caracter! Oi fi prost, dar nu pot sa ma mut dintr-o parte in alta, dupa cum bate vantul. Ori el e la o varsta destul de respectabila, in care pariurile nu mai sunt atat de aprige ca la 20-30 de ani, la 65 de ani nu mai ai nici ce pierde, nici ce castiga, ci doar poti sa-ti pastrezi caracterul, macar sa lasi o imagine buna, daca Doamne-fereste, mori maine, sa aiba asa, colectivitatea, o imagine a persoanei, “Uite un model!”. Nu poti sa te comporti asa la 65 de ani. Eu chiar am crezut in chestia asta, am crezut ca avea toate motivele sa nu o faca”.

Datcu este de parere ca Cibu nu a stiut cand sa retraga, dovada si faptul ca si-a anuntat deja intentia de a candida pentru un nou mandat de primar: “Nu, imi pare rau, nu. Daca cu caracterul stam cum stam, restul e tacere. Nu cred ca mai are vreo sansa sa mai castige fotoliul de primar, ati vazut ca electoratul gliseaza masiv  catre stanga, fara sa inteleaga mare lucru  ce se intampla si cu stanga asta, dar oamenii, de 20 de ani, nu voteaza pentru, ei voteaza contra. Un astfel de comportament civic este de negasit in Europa. Romania este singura in care electoratul voteaza contra de 20 de ani. Ori nu se poate face politica contra”.

Intrebat daca, la nivel local, a gasit persoane care prezinta acest tip “de masculinitate autentica”, dar care nu l-au dezamagit, Datcu a raspuns: “In politica, nu, in lumea interlopa or fi, dar nu ma bag, nu stiu. Dar in politica, nu am intalnit pana acum decat … decat cine? Decat nimeni, nu cunosc“.

Comentarii

comentariu

About the Author

-