Published On: sâm, Aug 28th, 2010

CF Brăila, start ratat

Share This
Tags

* Deşi au controlat trei sferturi din meci, au condus cu 1-0 şi ratat un penalty, „dunărenii” nu s-au ales cu nimic după meciul cu Săgeata Năvodari* Gruparea de la malul mării s-a impus pe Municipalul brăilean cu 2-1, contrar cursului jocului

După ce a fost eliminată la mijlocul săptămânii  din Cupa României, CF Brăila a ratat şi startul în campionat. Prima etapă din Liga a II-a a adus şi primul eşec pentru elevii lui Daniel Timofte, brăilenii cedând cu 1-2 în disputa cu Săgeata Năvodari.

Aflaţi la redebutul în eşalonul secund, după trei sezoane de Liga a III-a, brăilenii nu au părut să resimtă vreo emoţie şi au împins din start jocul în jumătatea adversă. Gabi Bosoi avea să fie omul începutului de joc, fundaşul brăilean având prima mare ocazie de gol  – min.9, şut puternic din afara careului, scos cu greu de sub transversală de Olteanu.

Tot de la Bosoi avea să vină şi deschiderea scorului. În minutul 25, fundaşul gazdelor a luat o acţiune pe cont propriu pe partea dreaptă, a pătruns decis în careu şi, de la 5-6 metri a şutat la colţul scurt, păcălindu-l pe Olteanu.

După gol, tot Brăila a fost mai insistentă în atac, însă şuturile lui S. Bucă, Iosofache sau Oprea nu au nimerit ţinta.

Nelu Bucă i-a „îngropat” pe brăileni

Partea secundă a jocului a început sub acelaşi scenariu. Gazdele au impus din nou ritmul jocului şi şi-au creat 2-3 mari ocazii de a înscrie în primul sfert de oră. Momentul de vârf al atacurilor brăilene s-a consumat în minutul 67, atunci când Oprea a obţinut un penalty pe care Nelu Bucă l-a ratat (şut puternic în transversală, după care mingea s-a dus mult peste poartă).

Ratarea acelui penalty avea să aibă efecte mult mai dezastruoase pentru gazde decât s-ar fi crezut. Brusc, elevii lui Timofte au început să joace de parcă ar fi avut plumb în picioare, iar tehnicianul nu a găsit nici el soluţii să-i resusciteze. Oaspeţii aveau să profite din plin de căderea Brăilei şi pe final au tranşat soarta partidei în favoarea lor.

În minutul 73, Alexandru a finalizat cu sânge rece un contraatac, în timp ce Jianu a marcat golul victoriei cu un şut de la marginea careului de 16 metri (min.87).

CF Brăila pierde astfel startul în noul campionat, în timp ce Săgeata obţine trei puncte după o prestaţie „economicoasă”.

CF Brăila: A. Ilie – Bosoi, Şerban, Gurguiatu, Necoară (min.68, Costache) – Iosofache, Pânzaru, S. Bucă, Oprea – Ndigwe (min.57, Stăncioiu), N. Bucă (min.79, Henry).

Antrenor principal: Daniel Timofte

Săgeata Stejaru: Fl. Olteanu – Bold, Popa, Vlad, Apostol – Şicu (min.81, Goşa), Turcu (min.40, Olah), Boroştean, Vezan – Chiţu (min.55, Alexandru), Jianu.

Antrenor principal: Aurel Şunda.

Comentarii

comentariu

About the Author

-