Published On: mar, Aug 17th, 2010

Catalin Boboc este un lider mediocru, din punct de vedere al simtului politic

Share This
Tags

* este opinia consilierului liberal Vasile Datcu, cu privire la seful sau politic local * Datcu are o parere proasta despre toti liderii politici locali, pe care i-a invitat de mai multe ori “sa se sinucida in grup”

Consilierul judetean liberal Vasile Datcu are un gust amar, constand ca, de cand s-a reinfiintat PNL-ul la Braila, acesta a avut doar “presedinti mediocri, sub aspectul simtului politic”. Datcu il include in randul liderilor mediocri, din acest punct de vedere, chiar si pe actualul presedinte local PNL, Catalin Boboc: “Da, e valabil si acum. De regula, cand ma apuca amocul si fac astfel de asertiuni, ele tintesc cu un grad de generalizare mai mare si nu se adreseaza unui moment punctual”.

Intrebat fiind ce coleg din PNL ar fi fost, in opinia sa, un presedinte bun pentru liberali, Datcu a admis ca i s-a propus chiar lui sa candideze si sa preia conducerea organizatiei, dar n-a fost sa fie: “Trebuiau mai multi pasi facuti, ca sa ajunga un lider politic sa-si impuna un punct de vedere. Aici sunt doua teme de discutii: daca un partid mizeaza pe un lider, sau daca un partid mizeaza pe o echipa. Eu nu as fi vrut ca PNL Braila sa mizeze pe un lider. Probabil ca un lider de imagine se impunea, dar alaturi de acest lider de imagine, era necesar un grup chiar interesat sa faca putina istorie la Braila si sa ramana dupa ei ceva. Discutia a fost daca eu sa-mi asum acest rol de lider de imagine, eu eram dispus sa mi-l asum, dar in conditiile in care contam pe sprijinul acestui grup si asezam partidul pe tinta despre care vorbesc, nevoia de a face programe si nu de a pune oameni in functii. Ei au totalmente alt fel de a face politica. Ei se uita sa cada unul, ca sa se aseze ei”.

Liberalul este nemultumit de faptul ca s-a ajuns in situatia in care PNL-ul sa propuna si sa puna in varf, la organizatie sau pe diverse posturi administrative, oameni care nu si-au demonstrat valoarea, pana acum, ca si activitate profesionala – ba dimpotriva: “Politica liberala la Braila nu au facut-o niciodata oamenii de tipul asta, au facut-o oameni care chiar aveau in spate o masina economica serioasa, ca erau mosieri, ca erau industriasi, ca erau comercianti, aveau in spate aceasta masinarie pe care o gestionau bine, dovedisera capacitate manageriala. Dar cand tu nu ti-ai demonstrat tie siesi ca esti bun de ceva, pai ce sa-mi demonstrezi mie ca esti bun si pentru comunitate?Pai cata vreme nu esti in stare sa gestionezi o mai mica sau mai mare afacere, dar nu neaparat afacere, o profesie si nu neaparat o profesie liberala, orice alta profesie, dar in cadru privat, nu la stat…”.

Datcu se refera, in acest context, atat la presedintele Catalin Boboc, cat si la consilierul Alexandru Danaila – propusi pentru functiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv viceprimar al municipiului – in conditiile in care amandoi au avut probleme financiare: “Pai noi ce vorbim aici?! Asta si vorbim, intai demonstreaza ca poti face ceva in curtea ta, ca dupa aia lumea sa te promoveze, sa spuna “da, acum fa ceva si pentru comunitate, ca ai demonstrat ca in curtea ta este ordine, e frumos!”. Asa se promovau oamenii, in vechea civilizatie a satului romanesc. Erau promovati dupa cum aratau curtile. Nu ca e obligatoriu sa reusesti, dar este o buna recomandare, nu si obligatorie sa se lase cu mare succes. Te recomanda ceea ce ai facut. Ori daca tu, in spate nu ai decat gaurile de la svaiter si branza nu-i, pai cum sa te duc in comunitate, sa faci ce?! Dar uitati-va la toata politica braileana, luati-i la mana si vedeti!  Nu tineti minte ca i-am invitat de mai multe ori sa se sinucida in grup? Vad ca n-au ascultat, probabil ca nu au luat decizia asta ca n-au ajuns la gloria maxima”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-