Published On: Soare, Aug 29th, 2010

Ca sa tinem spitalele in functiune, probabil ca vom regandi politica bugetara a judetului si municipiului

Share This
Tags

* consilierul municipal PSD Doru Damian spune ca se poate face orice cu spitalele aflate in subordinea autoritatilor locale, dar de inchis, nu se pot inchide

Consilierul PSD Doru Damian este de parere ca in perioada urmatoare va fi necesara o reanalizare a politicii bugetare, la nivel de judet si de municipiu, pentru a se putea asigura functionarea spitalelor trecute in administrarea autoritatilor locale. Damian spune ca este clar ca unitatile spitalicesti trebuie tinute in stare de functionare cu orice pret si ca atare, va fi nevoie, poate, ca atat Consiliul Judetean, cat si Consiliul Municipal, sa-si refaca o serie de calcule, privind cheltuielile programate in acest an. Pe de alta parte, consilierul lasa sa se inteleaga ca si sindicatele trebuie sa inteleaga ca este un moment dificil si ca trebuie facute sacrificii, mai ales acolo unde personalul este mult peste necesar: “Cu toate aceste actiuni cu schimbare de management si de viziune, pana la urma, in ceea ce priveste spitalele, e logic ca sa existe si impotriviri, dar eu cred ca singura solutie este dialogul si se vor gasi acele metode si mijloace ca spitalele sa reziste. Nici nu se poate altfel, noi putem sa facem orice, dar sa inchidem spitale, nu si atunci probabil ca vom regandi politica bugetara a judetului, a municipiului. Are cine sa faca treaba asta si vom vedea care vor fi solutiile, ca spitalul sa-si duca viata in continuare. Ca probabil sunt anumite scheme de organizare care sunt supraincarcate – si stim foarte bine ca asta-i realitatea -, se va analiza de la caz la caz”.

Damian este ingrijorat si cu privire la datoriile spitalelor pe care si le-a asumat Guvernul si care inca n-au fost platite, desi termenul-limita este foarte apropiat: “Problema se pune referitor la spitale, privind modul in care acestea sunt administrate. Ceea ce Guvernul incearca sa faca, este sa uite ca aceste spitale au niste datorii si ca aceste datorii trebuie cumva stinse, cand Guvernul a promis – dar nu ma mira ca nu se tine de promisiune  - ca va rezolva aceste probleme. Eu cred ca autoritatile locale isi vor asuma, pana la urma, conducerea din punct de vedere administrativ. Determinarea oamenilor care lucreaza in spital sa fie foarte atenti in momentul in care cheltuiesc banii publici – asta e singura solutie ca sa reziste. Altfel, pot sa aiba o problema”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-