Published On: vin, Aug 20th, 2010

Bai, voi cu cine vreti sa-l bateti pe Stancu, bai?!

Share This
Tags

Nu stim altii cum sunt, dar noi, cand ne uitam pe scena politica locala, stim de acum cine va castiga alegerile locale in 2012. Si nu stim numai noi, mai stiu si altii, care au sesizat ca la Braila se joaca un teatru absurd, in care unicul personaj negativ este Gheorghe Bunea Stancu si toti ceilalti au o singura ocupatie: sa i-o traga. Ca de obicei, viata bate filmul, iar politica locala bate filmul-serial “Tanar si nelinistit”; actorul principal, hulit de toti, ramane acelasi, actorii secundari se mai schimba cand si cand, si-o trag intre ei, dupa care schimba taberele si i-o trag fostului coleg; pe parcursul catorva ani, aliatii devin dusmani, toata lumea a fost cu toata lumea si le-a tras-o tuturor, toata lumea a porcait pe toata lumea, intriga devine din ce in ce mai plictisitoare, iar noi unii, nu sesizam niciun personaj pozitiv. N-avem parte de actiune adevarata in filmul asta, n-ai cu cine, mai tata, fiindca ei n-au cu ce!

Nu ca ar fi Stancu cel mai tare din parcare, dar nici daca ar fi parcarea goala, n-ar fi mai rau ca acum! Daca faci privirea roata, ti se-apleaca, deodata, fiindca-i doar natura moarta. Ca nu poti sa spui ca liberalul Boboc, in afara de miscarea de glezne, iese in evidenta cu ceva in rolul de lider politic, iar de Titiu Dumitriu, ce sa mai zicem, e bun la capitolul “Mari comici ai ecranului”, numai ca acum, la vreme de criza, nu-i mai vine nimanui sa rada.

Despre Catalin Boboc, chiar si colegii de-ai lui de partid recunosc ca e dublura si ca rolul lui e de umplutura, fiindca e mediocru, din punct de vedere al simtului politic. Nu-i vorba, ca, talentat sau nu, e pe cale sa primeasca un premiu, locul II in conducerea Consiliului Judetean, pentru merite deosebite in realizarea majoritatii locale. Si asta este tot ce-l intereseaza, ca a vazut el ca functia creeaza organul, asa ca se asteapta ca, in timp, pe masura ce acumuleaza mai multe functii, sa-i creasca si alte chestii – si ne referim la prestigiul si experienta politica. Ce mandra o sa fie mama lui atunci!

La Titiu, cu toata bunavointa, nu credem ca se mai poate vorbi de vreo crestere, lui toate ii scad, de la procentele partidului, pana la sansele sa mai aiba vreun cuvant de spus in Braila , desi, de ceva timp, zice ca interesele comunitatii locale sunt mai presus decat interesele lui personale. Deocamdata, e in concediu, se relaxeaza, dar din toamna, o sa vedeti ce treaba face el! Dupa cum se intrevad lucrurile la nivel national, cu PDL-ul n-o sa mai fie ani buni de-acum inainte vreo treaba mare, daca-l mai pui si pe Dumitriu alaturi, ea se micoreaza vazand cu ochii. Sau sa spunem “se subtiaza”?.

Asadar, in vara lui 2012, cel mai probabil – daca nu se sinucide politic vreunul in piesa despre care vorbim, sau nu este injunghiat pe la spate de colegii de partid – o sa intre in ring pentru presedintia Consiliului Judetean: in coltul rosu, Bau- bau-ul politicienilor locali – Gheorghe Bunea Stancu (PSD); in coltul galben, Pustiulica fara frica, face ce zice Stanica – Catalin Boboc  (cacofonia nu este intamplatoare); in coltul portocaliu, Omul Invizibil, care, in putinele ocazii cand este vizibil, are fata de Maur, Titiu Dumitriu, antrenat de Piticu Balcan si Cauciuc Badalan.

Aveti vreun dubiu cine invinge? (Ghe. Chiru)

Comentarii

comentariu

About the Author

-