Published On: vin, Aug 13th, 2010

Angajatii Spitalului Judetean vor da o proba practica si una teoretica, tip grila

Share This
Tags

* in functie de numarul de locuri, cei de sub “linie” vor fi dati afara

Dupa ce a provocat un adevarat soc in randul personalului Spitalului Judetean de Urgenta Braila, anuntand o testare prin care vor trebui sa treaca toti angajatii, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a dat astazi cateva explicatii cu privire la modul in care se vor face verificarile. El a vorbit despre faptul ca va fi o proba teoretica si una practica, dupa care se va face  o medie intre nota obtinuta la testul-grila si cea data de  medici, dar si de fiecare asistenta-sefa, subordonatilor : “Ieri am stat pana la 6 cu sindicatele la Spitalul Judetean. Inca n-am ajuns la o concluzie, sunt impartiti, unii sunt de acord cu un anumit tip de restructurare care are ca si criteriu profesionalismul in primul rand, dupa aceea partea practica, ce va finaliza cu o notare de la 1 la 10, lucru care trebuie sa-l faca medicii si asistenta sefa a sectiei respective, pentru asistentele care le au in spital. Cred ca este o solutie dreapta, buna, nu e discriminatorie, vom vedea, deocamdata, luni vom lua decizia finala a acestei diferentieri si restructurari in acelasi timp.
Este proba teoretica, este si o proba practica, dar aceasta nu se va da, ci personalul mediu din Spitalul Judetean va fi notat fiecare de la 1 la 10 de toti medicii, la care se adauga si nota asistentei sefe. Se face o medie a notelor pe perioada probei practice in anii de cand sunt angajati, urmand a se adauga nota, dupa ce se obtine media de la proba teoretica, proba scrisa, cum ii spunem noi, se da o medie fiecaruia din sectia respectiva. Dam pe sectii examenele, nu le dam la gramada si atunci se face: “cate sunt in sectie? O suta. Cate trebuie sa ramana? 90, de la 1 la 90″.

Cat priveste comisia de examinare, angajatii spitalului nu au de ce sa-si faca griji in privinta acesteia, deoarece, potrivit sefului CJ, “este o comisie independenta. Nu va face nimeni parte, dintre cei care sunt la spital. O sa aducem din afara judetului, de la o universitate, iar sindicatele sau cei care vor sa asiste, pot sa asiste direct in sala in care se dau probele scrise. Ca sa nu existe suspiciuni, ca ieri s-a pus problema ca n-o sa fie obiectivitate si asa cum ma cunosc eu pe mine, asa cum am facut atatea lucruri legate de obiectivitate, la festivaluri si asa mai departe, nu am avut niciodata probleme din punctul asta de vedere. Supervizarea va fi facuta de oameni de la Consiliu, care trebuie sa asigure obiectivitatea. Vrem test-grila ca sa nu se interpreteze notarea. Grila are una, doua, trei variante, notezi una din ele, se face la sfarsit rezultatul si asta este nota”.
Amintim ca aproximativ 1.600 de angajati ai Spitalului Judetean concureaza pentru 1276 de locuri.

Comentarii

comentariu

About the Author