Published On: joi, Aug 26th, 2010

AMR 4 , pentru viceprimarul Stanel Necula

Share This
Tags

* marti, 31 august, in sedinta Consiliului Local Municipal, se va discuta eliberarea din functie a lui Necula * motivele nu sunt unele administrative, ci simplul fapt ca s-a schimbat majoritatea in Consiliu, iar liberalii, nou-veniti “la putere” in plan local, isi vor partea lor * daca le va reusi manevra, Necula va fi inlocuit, cel mai probabil, cu liberalul Alexandru Danaila

Ziua de marti va avea daca nu trei, macar doua ceasuri rele pentru organizatia PDL Braila, care isi va vedea debarcati din functiile administrative de top doi membri: viceprimarul municipiului, Stanel Necula si vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu. Daca ieri va informam ca eliberarea din functie a lui Patrascu va fi discutata in sedinta CJ din 31 august, astazi am aflat ca si sedinta Consiliului Local Municipal, in care se va lua in discutie eliberarea din functie a viceprimarului Stanel Necula, va avea loc tot marti.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, ne-a confirmat ca mandatul lui Necula va fi pus in discutie, insa nu ne-a dat detalii cu privire la apartenenta politica a consilierilor care solicita debarcarea acestuia, pe motiv ca nu stie inca lista initiatorilor. Edilul-sef a precizat insa ca nu este nevoie de o motivatie expresa, alta decat cea politica, pentru o astfel de solicitare de incetare de mandat a unui viceprimar: “Trebuie sa existe 9 consilieri initiatori, nu am vazut lista, nu mi-a venit inca. Legea, asa cum a fost ea modificata, prin 2006, nu mai cere un motiv neaparat, o motivare a acestei solicitari; exista in continuare posibilitatea ca un viceprimar sa fie schimbat din cauza unor abateri, asa cum se motiva inainte, dar exista si posibilitatea ca aceasta schimbare sa nu aiba o motivatie oarecare, mergand pe ideea politica: cum au fost pusi, alesi in functia de viceprimari de catre consilieri, tot asa pot fi schimbati la un moment dat de catre consilieri. Nici la alegerea lor nu a  fost o justificare, nimeni n-a venit acolo sa spuna cat de bun, cat de frumos este cineva, ci a fost vointa politica a unei majoritati, la un moment dat, care vointa se poate schimba”.

Intrebat daca marti, consilierii PSD vor vota schimbarea din functie a lui Stanel Necula, primarul a raspuns: “Nu am purtat discutia cu domnii consilieri, noi ne intalnim cu o zi inainte si hotaram modul de vot. Discutia in trecut s-a purtat la modul la care daca va exista o astfel de initiativa, din punct de vedere politic, ea va fi agreata de noi, pe o noua formula de majoritate in cele doua consilii. De aceea, e de asteptat ca PSD-ul va vota in favoarea eliberarii din functie a domnului Necula”.

Contactat telefonic, Necula a intarit declaratiile facute anterior, cu privire la intentia de a contesta in instanta schimbarea sa din functie. Astazi dupa-amiaza, viceprimarul inca nu stia daca pe ordinea de zi a sedintei din 31 august va figura proiectul cu privire la debarcarea sa din functie: “Nu stiu daca se va discuta asta la sedinta de marti. Nu am vazut ordinea de zi, dar daca va figura acest punct, as vrea sa vad motivarea. Ma voi apara, daca am dreptate. Daca va fi doar o motivare politica, ma voi adresa instantei si voi contesta hotararea respectiva”.

In legatura cu declaratiile lui Necula, privind intentia sa de a-si apara functia in instanta, edilul-sef a comentat: “Sigur ca da, ne si asteptam ca oamenii respectivi sa faca asta, e o reactie fireasca”.

Amintim ca propunerea avansata de PNL pentru un nou viceprimar este liberalul Alexandru Danaila.

Potrivit surselor noastre, proiectul de hotarare privind eliberarea din functie a viceprimarului Necula este initiat de 12 consilieri municipali, dintre care 6 liberali si 6 social-democrati.

Precizam ca daca Necula ataca in instanta hotararea de Consiliu, viceprimarul poate cere si suspendarea aplicarii ei, iar instanta are dreptul sa decida asupra acestei solicitari. In schimb, daca hotararea CLM este atacata de Prefectura, aplicarea ei este suspendata automat, iar Necula isi va putea continua mandatul, pana la transarea chestiunii in instanta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-