Published On: lun, Aug 30th, 2010

Actorul Mircea Bodolan este noul director al teatrului “Maria Filotti”

Share This
Tags

* el a castigat astazi concursul pentru ocuparea postului amintit * contracandidatii sai au insa dreptul la contestatie

Mircea Bodolan a castigat astazi concursul organizat pentru ocuparea functiei de director al teatrului “Maria Filotti”, in contextul in care, in ultimele zile, a avut loc o adevarata furtuna in si in jurul institutiei amintite. Victoria lui Bodolan infirma, astfel, zvonurile cu privire la faptul ca primarul municipiului, Aurel Simionescu, ar fi sustinut-o pe directoarea interimara, Rodica Antonescu si ca jocurile ar fi fost deja facute, ca sa castige ea.

Bodalan, actor si cantaret folk, i-a avut drept contracandidati  pe Paul Chiributa – eliminat din competitie intr-o etapa preliminara -, Rodica Antonescu, director interimar al teatrului si profesorul Adrian Simion, fost director al Liceului de Arta „Hariclea Darclee”.

Comisia de evaluare a fost compusa din trei membri, dintre care doi au fost desemnati de la nivelul Ministerului Culturii, iar cea de a treia a fost viceprimarul municipiului, Doinita Ciocan.

Mircea Bodolan s-a nascut in judetul Bihor. Este absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L Caragiale” Bucuresti. Inca din anii studentiei, isi imparte timpul intre teatru si muzica. In 1976 castiga Marele Premiu la Festivalul “Primăvara Baladelor”. I se editeaza apoi doua single-uri, “Mircea Bodolan” si “Dor de drum”. Primul dintre acestea conţine trei piese: “După amiaza unui cantec” (versuri Nichita Stanescu), “Sat sub seceta dupa potop” (versuri Adrian Paunescu) si “Cantec de instrainare” (versuri mircea Bodolan). La cel de-al doilea material, care contine doua piese (“Dor de drum” si “Colind”), este ajutat de nume mari ale muzicii romanesti precum Idu Barbu (Sfinx) – claviaturi, Costin Petrescu ( Phoenix ) – percutie si Sorin Minghiat – flaut. Ca majoritatea folkistilor de valoare din acea vreme, este cooptat in Cenaclul Flacara si participa la numeroase turnee in intreaga tara .

In 1987 paraseste lumea folkului si se dedica exclusiv teatrului; atunci se muta la Braila . In 1995, la insistentele lui Vali Sterian, isi lanseaza primul album de autor, “Ranitul dintre linii”. Ulterior participa, in calitate de invitat, la concertele Vali Sterian & “Compania de sunet”, iar in 2001 isi formeaza propriul grup, Bodi’n Grupa Mare, ce-i are in componenta pe Sorin Minghiat (flaut, voce) si Niki Oagan (chitara bass, voce).

Tot alaturi de Vali Sterian a ajutat la aparitia clubului Casa Eliad precum şi a revistei “Folk Club Casa Eliad”, al carei director a fost.

Precizam ca, potrivit legislatiei in vigoare, contracandidatii lui Bodolan au dreptul la contestatie, astfel incat, cel putin teoretic, rezultatul inca nu este definitiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

-