Published On: mar, Aug 17th, 2010

Accident de circulatie, cu ambulanta rasturnata

Share This
Tags

* in aceasta dimineata, o masina de Salvare s-a rasturnat pe Bdul Alexandru Ioan Cuza, dupa ce a fost izbita de un autoturism

Accidentul de circulatie s-a intamplat in aceasta dimineata, la intersectia Bdului Al. I. Cuza cu strada Scolilor.  O ambulanta care transporta la spital o batrana a intrat in intersectie in viteza, cu semnalele luminoase si acustice pornite, insa pe culoare rosie a semaforului. Soferul unui autoturism care circula perpendicular pe bulevard, pe culoarea verde, a observat prea tarziu Salvarea si a intrat direct in aceasta. Soferul ambulantei a mai pierdut controlul volanului, masina sa dezechilibrat si s-a rasturnat  peste un autoturism Dodge, al carui sofer tocmai parcase si se pregatea sa coboare. Cand a auzit scrasnetul de roti, omul s-a intors, a sesizat ca ambulanta venea catre autoturismul sau si paralizat, n-a mai avut putere sa iasa, ca sa se fereasca de impactul iminent. Soferul a fost multumit ca a scapat cu viata, dupa ce masina i-a fost facuta zob. El ne-a declarat ca autoturismul este asigurat, astfel incat nu vor probleme sa o repare: “Avea semnalele luminoase si acustice pornite, domnule, era in spatele meu. Eu am tras aici pe dreapta, am vazut-o ca s-a rasturnat. Eram oprit si cand am vazut ca vine taras asa, nu am mai iesit din masina, am zis sa stau acolo in masina”, a declarat soferul politistilor.

In ceea ce-l priveste, conducatorul auto care a lovit ambulanta, Octavian Voicu, in varsta de 51 de ani, sustine ca aceasta ar fi pornit sirena doar cand a intrat in intersectie si de aceea, n-a auzit-o la timp: “Am intrat in intersectie, eram pe verde, mai aveam 11 secunde si cand am ajuns aici am auzit sirena, am franat. Nu l-am auzit dinainte, numai cand am intrat a dat drumul la sirena”

Soferul ambulantei, Tudorel Lazar, sustinut de martori, spune insa ca avea girofarul si sirena pornite tot drumul: “Un alt conducator auto a tras pe dreapta, a oprit, dumnealui m-a lovit in lateral si dezechilibrandu-ma, am picat pe partea dreapta. Nu am avut cum sa-l mai evit, ca a fost in scurt”.

In urma accidentului, cei trei soferii au scapat doar cu sperietura, in timp ce pacienta si asistenta din ambulanta s-au ales cu leziuni usoare.  O alta masina de salvare le-a preluat pe acestea si le-a transportat la spital,

“Din primele cercetari, rezulta ca soferul autoturismului marca Citroen patrunde in intersectie pe culoare verde a semaforului electric si nu acorda prioritate de trecere ambulantei care se afla in misiune si deplasa cu semnlele sonore si luminoase in functiune”, a declarat  subinsp. Oana Dobre, Biroul Rutier. Politia continua cercetarile, pentru stabilirea cu exactitate a vinovatiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author