Published On: mar, Aug 17th, 2010

60 de copii rromi vor invata croitoria, frizeria si tamplaria

Share This
Tags

* cursurile se vor desfasura de AUR, cu o finantare Open Society

Alianta pentru Unitatea Rromilor Braila lucreaza la un nou proiect care vizeaza reincadrarea in viata sociala a tinerilor care parasesc prematur sistemul educational. Proiectul prevede integrarea tinerilor de etnie rroma in diferite scoli profesionale unde sa aiba accesul la educatie privind formarea in diferite domenii. Prin intermediul acestei initiative 60 de persoane vor beneficia de formare profesionala in vederea obtinerii unui loc de munca. Cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, tinerii vor beneficia de trei ateliere de lucru unde vor fi instruiti de maistrii acreditati plus, sprijinul uni psiholog care va observa comportamentul acestora in relatiile sociale.
Pe parcursul proiectului, cursantii vor fi supusi unor evaluari periodice astfel incat sa se poata monitoriza integrarea lor si vointa pentru o viata sociala buna.
Prin bunavointa celor de la Open Society proiectul beneficiaza de o finantare de pana la 60 de mii de dolari.“Insusirea de competente si cresterea gradului de incredere se va face prin aceste ateliere de tip scolar, unde ei sa vina cu placere si sa-si imbunatateasca competentele. Acele ateliere vor fi de frizerie, croitorie si tamplarie. In aceste ateliere, pentru ca este educatie nonformala, vor veni 60 de copii care au abandonat scoala si care se afla acum intr-o situatie incerta, exclusi de societate. Ei vor incerca sa socializeze intre ei. Vor incepe sa cunoasca noi oameni si vor incepe sa vada ca de fapt cercul de care sunt inconjurati isi poate mari raza. Croitoria pentru fetite si chiar baietii care vor dori sa insuseasca tainele acestea ale modei, ale creatiei, va fi destul de bine primita. In acest moment, proiectul se afla in a doua faza de evaluare si urmaza sa fie implementat in cel mai scurt timp”, a declarat Sandel Grosu, presedinte AUR Braila.
.

Comentarii

comentariu

About the Author

-