Published On: mie, Aug 18th, 2010

“Presedinte, daca va candida Stancu, ma indoiesc ca mai iese cineva”

Share This
Tags

* este declaratia liberalului Vasile Datcu * el nu vede nici in  propriul partid si nici in PDL contracandidati cu sanse reale in fata celor ai PSD la Primarie si presedintia Consiliului Judetean

Consilierul judetean Vasile Datcu nu vede ce candidati liberali sau democrat-liberali ar putea infrunta PSD-ul, la viitoarele alegeri locale, cu sanse reale sa obtina presedintia Consiliului Judetean si Primaria Braila. El nu se simte reprezentat de niciunul dintre fruntasii politici actuali din judet si ca atare, are de gand sa stea retras si sa-i lase pe acestia sa arate ce pot. Liberalul nu este insa ingrijorat ca partidele locale nu vor gasi oameni pe care sa-i voteze electoratul, pentru ca, in opinia lui, nici alegatorii nu au pretentii prea mari: “M-am lamurit si cu electoratul, ca si electoratul nu-i departe de clasa asta politica, dar asta e, pana la urma el e regele, el este Dumnezeu, este vox populi si atunci ne supunem cu totii. Noi, ceilalti, minoritari, ne apucam si scriem, prin urmare, gasim ceea ce sa facem, nu pierim noi, n-o sa pierim niciodata, ca noi suntem iarba dracului, nu ei, dar trebuie sa ascultam de vocea lor. Prin urmare, oameni capabili sa ia voturile lor exista, asa cum au luat si pana acum votul lor. Dar sa iasa primar si sa iasa presedinte de Consiliu Judetean… Presedinte, daca va candida Stancu, ma indoiesc ca mai iese cineva. In PNL si PDL  la momentul asta nu vad pe cineva… la PDL, ce sa va zic, te apuca groaza!Nu, nu ne ramane decat Insula Mare, nu, Balta Mica, fiindca si asta e ocupata… Nu, Fundu Mare ne ramane! Si atunci, nu ajungem la ideea mea suprarealista, doi straini, un neamt si-un francez, sa-i promovam aici? Bine, ar trebui sa imbrace haina mortii cel care vine aici si trebuie sa aiba un simt artistic cu totul exceptional, s-o si accepte, s-o si duca pana la capat”.

Intrebat daca este de parere ca ar accepta un neamt sau un francez sa vina sa candideze in Braila , Datcu a declarat: “Pai ar fi a doua experienta magistrala! In momentul ala in care sa zicem ca noi ne apucam sa-l aducem pe Carol redivivus la Braila , pai daca nu-l voteaza, nu mai au voie sa mai caraie niciodata! Daca nu-l voteaza, foarte bine, spalati-va cu cine vreti voi pe cap, cu cine i-ati pus! Vedeti ca este foarte simplu sa spui, dupa vot, ca “noi nu l-am votat pe ala”. Eu nu l-am votat pe ala, nici eu nu l-am votat, nimeni nu l-a votat, dar ala a ajuns mare acolo! Nu, nu cred in chestia asta. Hai, ca facem o incercare! Ar fi una dintre experientele rare in Romania . Cunosc un elvetian, dar nu stiu daca ala s-ar baga. Acolo am avut surpriza sa constatat ca numarul de cetateni la mia de locuitori este enorm, spre deosebire de Romania, unde n-avem, de la presedintele Academiei si al statului pana la ultimul maturator, noi nu avem cetateni, astia sunt indivizi, dar nu-s cetateni. Au toate puseurile lor, toate atitudinile lor sunt de oameni extrem de individualisti, pe care nu-i intereseaza de nimic decat ei. Si ei nu pot sa fie decat expresia unei realitati profunde. Mergeti in toate blocurile, in indiferent ce localitate din Romania , sa vedeti cum arata scarile, cum arata intrarile, proprietatea celor de acolo. Aia e expresia cetatenismului, cum arata mijloacele de transport in comun, cum arata garile, trotuarele, parcurile, asta e cetateanul. Cetateanul roman nu exista si atunci sigur ca de la seful statului si pana jos, toti  se comporta ca bodyguarzii, n-au nicio treaba! Asa ca daca producem acest experiment exceptional, venim cu un neamt cu candidatura la Braila  si daca nu-l voteaza… Dar pe mine nu ma ingrijoreaza ca nu-l voteaza, ce ar insemna sa-l voteze, puteti sa va imaginati ce-i aici?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-