Published On: lun, Aug 2nd, 2010

“Partidul nu-mi da voie sa demisionez, dar nu stiu daca voi ajunge in instanta, ca sa-mi pastrez postul!”

Share This
Tags

* vicepresedintele CJ Braila, Giana Patrascu, nu e sigura ca este cazul sa se judece cu Consiliul, daca se va ajunge sa fie schimbata din functie

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Giana Patrascu (PDL), nu este dispusa sa renunte de bunavoie la functia pe care o ocupa in prezent, insa nici nu vrea sa se judece pana-n panzele albe, daca se va intampla ca, prin vot al consilierilor, sa-si piarda postul. Patrascu ne-a declarat astazi ca demisia iese din calcul, printre altele si pentru ca organizatia din care face parte a decis sa nu-i permita sa faca acest gest si sa usureze demersurile noii aliante PSD-PNL de a-si instala omul in postul respectiv.

Vicele CJ recunoaste ca, intr-o discutie cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, pe tema iminentei ei schimbari din post, a fost mentionata varianta demisiei, in trecere, alaturi de alte cateva variante, insa, deocamdata, chiar daca nu o exclude complet, nici nu o ia la modul serios in calcul:  “Mi-a spus “gandeste-te la ce strategie iti faci, poti lua in calcul chiar si demisia, sau o alta varianta pe care o vrei”, dar nu a avut nicio nuanta de accent pe aceasta varianta, de demisie, ca altfel, as fi spus-o, ca va dati seama ca m-ar fi deranjat foarte tare asa ceva. In sedinta CODA s-a luat o decizie prin care partidul ne-a interzis sa ne dam demisia, mie si lui Stanel Necula. Asta e motivul pentru care nu iau la modul serios in calcul aceasta varianta, dar in acelasi timp, nici nu pot sa exclud gestul respectiv, pentru ca, pana la urma, este vorba de persoana mea. In principiu, insa, este decizia partidului si eu sunt obisnuita sa actionez ca om de echipa”.

Patrascu nu mai este insa dispusa sa accepte neconditionat decizia partidului cand se pune problema de a se ajunge in instanta, in conditiile in care, spune ea, un proces este  extrem de neplacut: “Ei, asta este un lucru la care o sa ma gandesc, pentru ca eu am de ales. Va trebui sa respect decizia partidului si nu-mi voi da demisia din functie, dar in momentul in care se deruleaza o procedura pe calea justitiei, lucrurile se intind mult, nu sunt deloc placute, eu am avut o experienta pe tema asta. Bine, nici nu pot spune ca sunt lasa si ma retrag la orice piedica, o sa vad, in functie de situatie. E discutabil daca merita sa ajung la asa ceva, ca sa imi pastrez acest post”.

Deocamdata, vicele CJ beneficiaza inca de telefonul si masina de serviciu, pe care Stancu a amenintat ca i le-ar putea lua, la momentul in care PDL-ul a rupt alianta cu PSD-ul, in Consiliu: “Nu m-ar fi deranjat, oricum, eu nu le-am folosit foarte putin, dar as fi considerat gestul de-a dreptul jignitor. Nu ar avea niciun motiv sa o faca. De altfel, se poate vedea ce cheltuieli au fost facute si cu telefoanele si cu masina. Eu am telefonul meu personal, am un abonament avantajos pentru mine, nu am cautat in niciun fel sa profit de masina, secretara, telefon. Pana la urma, un demnitar este normal sa aiba la dispozitie aceste lucruri. Oricum, as fi fost teribil de jignita daca s-ar fi intamplat asa ceva”.

Patrascu admite insa ca daca se va ajunge la a-i fi luate si atributiile, astfel incat sa nu mai aiba nimic de facut la serviciu – asa cum s-a intamplat in mandatul trecut cu vicele Gheorghe Chiru -, lucrurile nu ar mai fi atat de simple: “Mi-ar fi foarte greu sa accept aceasta postura, dar o sa vedem daca se va ajunge aici”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-