Published On: lun, Aug 2nd, 2010

“Nu s-au facut asupra mea niciun fel de presiuni, ca sa demisionez!”

Share This
Tags

* este declaratia vicepresedintelui CJ, Giana Patrascu, ce infirma, astfel, declaratiile sefului sau politic, democrat-liberalul Constantin Dumitriu * Patrascu sustine ca a fost doar anuntata de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, de faptul ca se va incerca schimbarea sa din functie, atitudine care i s-a parut chiar corecta

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Giana Patrascu (PDL), neaga faptul ca ar fi fost facute asupra sa vreun fel de presiuni de catre presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), pentru a fi determinata sa demisioneze. In ciuda acuzatiilor publice pe aceasta tema facute de seful sau de partid, Constantin Dumitriu si de deputatul PDL Viorel Balcan, ca Stancu ar fi incercat s-o determine sa renunte la functie, Patrascu sustine ca tot ce s-a intamplat intre ea si Stancu a fost o discutie civilizata. Mai exact, seful CJ i-ar fi adus la cunostinta ca PSD si PNL vor face demersuri pentru a o schimba din functie si i-a sugerat sa se gandeasca ce va face, in acest context. Patrascu nu stie de unde au aflat Dumitriu si Balcan ca s-ar fi facut presiuni asupra ei, ca sa vina cu astfel de acuzatii: “Nu a facut presiuni. De altfel, in sedinta CODA pe care am avut-o la partid, eu am si precizat lucrul asta: cu mine, personal, in discutia pe care am avut-o cu domnul Stancu, nu a avut niciun fel de atitudine de genul asta. Si daca o facea, nu mi-era greu s-o spun, dar nu a facut. Eu am participat numai la prima parte a sedintei CODA, din motive obiective, de sanatate si am si spus acolo ca nu stiu ce informatii sunt si din ce parte provin, dar chiar nu a facut niciun fel de presiune”.

Patrascu a precizat ca discutia cu seful CJ a avut loc dupa penultima sedinta de Consiliu, moment in care a fost anuntata ca schimbarea sa din functie este “programata” pentru luna august, exact in perioada in care va fi in concediu: “Am discutat cu dumnealui, mi-a spus ca i se pare corect sa ma anunte de intentia pe care o are, ca, impreuna cu PNL, PSD-ul doreste sa puna in practica intelegerea lor si ca vizeaza cele doua posturi, de vicepresedinte CJ si viceprimar al municipiului. Bineinteles ca discutia a fost cu mine referitoare la postul meu si atat si mi-a spus ca in sedinta din luna august intentioneaza sa se intample schimbarea. Eu am fost putin contrariata, pentru ca la sedinta din aceasta luna voi fi plecata in concediul meu de odihna; l-as fi amanat, daca nu era programat cu un an inainte, sarbatoresc un eveniment si nu vreau sa renunt la el, pentru ca am avut de-a lungul timpului numeroase renuntari pe plan familial, din cauza politicii. Eu o sa-mi vad de treaba mea si voi vedea ce se va intampla la acea sedinta”.

Vicele CJ admite ca nu a fost suprinsa sa afle oficial ca se pregateste inlaturarea sa din functie, dat fiind ca deja auzise astfel de zvonuri: “Nu am fost surprinsa, pentru ca zvonuri am auzit din mai multe parti si as putea spune ca mi s-a parut corect din partea dumnealui sa-mi spuna dinainte acest lucru. In timpul discutiei, mi-a spus ca ma avertizeaza de pe acum, pentru ca sa pot sa-mi fac o strategie personala, ca pot lua diverse decizii, dar ca dumnealui nu-si permite sa-mi spuna ca sa fac”.

Intrebata daca i se pare corect din punct de vedere politic sa fie inalturati din functiile de vicepresedinte CJ si viceprimar al municipiului cei doi reprezentanti ai PDL, in contextul in care democrat-liberalii au rupt alianta existenta in plan local cu PSD-ul, Patrascu a explicat ca aceste doua functii fusesera obtinute in urma unui alt targ: “Nu mi se pare correct, pentru ca intelegerea noastra a fost pe alta tema.  Eu am ajuns aici vicepresedinte, in urma unei intelegeri intre PDL si PSD, inainte de turul II al alegerilor locale. Eu nu am fost prezenta la acele negocieri, cert este ca, asa cum mi s-a transmis mie de catre participanti, intelegerea a fost urmatoarea: PDL va sustine candidatura domnului Simionescu la turul II al alegerilor locale, la Primarie, iar PDL va primi in schimb cele doua posturi: vicepresedinte CJ si viceprimar. Din punctul meu de vedere, intelegerea, data fiind conjunctura de atunci, a fost in regula, pentru ca au fost incercari de a se intelege presedintele de atunci al PDL, domnul Mitroi, cu presedintele PNL, domnul Cibu, pentru sustinerea domnului Cibu la Primarie, dar au esuat, ma rog, au fost niste cuvinte mai dure. Si va mai spun ceva: in momentul in care am fost numita presedinte interimar la PDL Braila – este un lucru pe care putina persoane il stie -, mi-am pus problema de a ma retrage de la CJ, pentru ca nu mi s-a parut neaparat un lucru bun ca presedintele PDL sa fie pe post de vicepresedinte al CJ. Asa am gandit in momentul ala, dar am cerut pareri si de la Bucuresti si pana la urma, am lasat lucrurile asa cum erau”.

In ceea ce priveste decizia noii conduceri PDL Braila de a rupe alianta locala cu PSD-ul  si a intra in opozitie in plan judetean, in CJ si CLM, Patrascu a comentat: “Decizia poate fi buna, momentul nu mi se pare potrivit”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-