Published On: mar, Aug 3rd, 2010

“Nu cred ca mi se poate reposa ceva pe linie de serviciu”

Share This
Tags

* este declaratia vicepresedintelui CJ Braila, Giana Patrascu  ea apreciaza ca si-a indeplinit atributiile de serviciu in mod corect

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Giana Patrascu (PDL), nu considera ca exista motive profesionale, pentru care sa fie schimbata din functie. Dincolo de motivatiile strict politice pentru care PSD si PNL doresc ca, in aceasta luna, sa fie inlocuita cu un liberal, Patrascu este de parere ca si-a indeplinit sarcinile de serviciu in mod corespunzator si nu ar exista motive de repros din partea nimanui: “Nu, nu cred ca mi se poate reposa ceva pe linie de serviciu, poate doar la modul superficial. Bine, daca vrei sa reprosezi unui om ceva, inventezi si pana la urma tot gasesti ceva. Mie mi s-au dar niste atributii, niste responsabilitati, eu cred ca se poate vedea contributia Directiei de administrare a patrimoniului, care este in subordinea mea, daca va uitati pe mapele de sedinte, o sa vedeti care este ponderea proiectelor de hotarari care au pornit de la directia noastra, o sa vedeti ca e o pondere destul de mare. De altfel, pot spune ca si in celelalte institutii coordonate de mine, lucrurile au mers destul de bine. Pana una-alta, ce mi s-a dat sa fac, aia am facut, nu poate spune nimeni ca nu m-am ocupat sau ca am dormit in birou”.

In ceea ce priveste relatia sa cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, cel care ii pregateste debarcarea din functie, Giana ne-a decarat ca a fost o relatie de serviciu civilizata: “Domnul Stancu este o persoana cu un caracter puternic. Poate si eu, ma rog, e discutabil. Fata de mine nu a avut niciodata vreo atitudine nepoliticoasa, as minti sa spun altfel, colaborarea noastra a fost strict pe probleme de serviciu si anume pe problemele aparute la directiile si institutiile pe care le coordonez. A fost relatie, cum sa zic eu, mecanica, de munca, obisnuita, nici de apropiere, nici de respingere”.

Intrebata daca s-a gandit ce va face in continuare, daca se va ajunge la schimbarea ei din functie, Giana Patrascu ne-a declarat: “Sigur ca m-am gandit. Am mai multe variante. As putea intra in mediul privat, dar nu vreau si de ce nu vreau – pentru ca vreau sa am drumul meu, vreau sa stiu ca linia asta am tras-o eu, ca un lucru sau altul s-a intamplat datorita mie, pe linie de administratie si politica. Eu am intrat in administratie in 2006, dupa parerea mea este un domeniu foarte important. Nu spun ca sunt experta, desi am facut eforturi si am urmat o gramada de cursuri in privinta asta, dar cred ca este important ca in administratie sa fie oameni care cunosc si partea celalalta a baricadei. Cand cetateanul obisnuit, sau un intreprinzator privat vine si-ti cere ceva, eu ca om de administratie, trebuie sa fiu in stare sa ma pun in pielea celuilalt si in momentul in care decizi ceva, sa corespunda asteptarilor celuilalt, pentru ca daca stai o viata intreaga intr-un birou inchis, credeti-ma, traiesti intr-o alta lume si nu mai stii cum functioneaza lumea reala. Eu am fost si in situatia de a fi patron si in situatia de a fi somer, am trecut prin multe. Nu inseamna ca eu sunt singura achizitie importanta, desteapta, frumoasa in admnistratie. Nu as vrea in mediul privat, deci, dar am niste discutii facute pe alt domeniu si as fi incostienta sa nu le fac. Mai mult nu pot sa va spun, deocamdata”.

Amintim ca, zilele trecute, seful CJ aprecia activitatea Gianei Patrascu, in calitate de vicepresedinte CJ, la modul urmator: “Nu as putea sa vorbesc despre o activitate. A fost o prezenta placuta pentru unii, nu as putea sa vorbesc despre restul. Nu-mi cereti sa va spun lucruri in care nu cred”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-