Published On: mar, Aug 17th, 2010

“Imi asum acel enorm rahat pe care l-am facut din reorganizarea PNL”

Share This
Tags

* sunt cuvintele liberalului Vasile Datcu, cel care s-a ocupat o vreme, alaturi de Diana Tusa, de reorganizarea filialei locale PNL * Datcu constata ca a dat gres acum, cand presedinte este Catalin Boboc, un fel de Lizuca, care este devorata de un Patrocle PSD-ist

Consilierul judetean liberal Vasile Datcu constata cu tristete ca i s-a implinit o profetie, la circa trei luni dupa ce a facut-o. Mai exact, Datcu vede acum ca a avut dreptate cand i-a sugerat mai tanarului sau coleg de partid Catalin Boboc sa mai astepte cu candidatura la presedintia filialei, pentru ca daca va ajunge sef si va rata mandatul, acest lucru ii va afecta intreaga cariera politica. In plus, seniorul liberal il avertizase pe Boboc ca daca va trebui sa-i faca fata liderului PSD Gheorghe Bunea Stancu, acesta il va “devora”. Datcu este de parere ca, ajuns presedinte, Boboc deja a ratat, prin alianta facuta cu PSD-ul si ca Stancu deja il are il palma, gata de devorat:  “Am vazut de atunci situatia, mai e ceva de adaugat? Am gresit prea mult? Ce-am constat cu totii, ca nu suntem intr-un sac cu totii si nici pe sub pamant nu umblam, prin urmare, mergem totusi la nivelul vizibilitatii maxime: am gresit prea mult? Eu pun intrebarea la care am raspuns de atunci – bine, ca nici nu prea am fost sustinut, dar cei are au fost de acord cu mine s-au retras, ati vazut, de la Nicu Bajan la George Coman si cine mai era, si-au vazut de treaba. Stiam sigur ca se va ajunge aici”.

Intrebat daca ar fi fost mai bine pentru PNL-ul local sa nu fi batut palma cu PSD, Datcu a comentat ca Boboc este un fel de Lizuca, dar cu un Patrocle in forma maxima, caruia nu poate sa-i faca fata: “Cum sa va spun eu, e bine sa fii Lizuca, dar cand Patrocle e ranit. Cand Patrocle are niste colti si are o vigoare si niste gheare si niste… cred ca sa fii Lizuca este dincolo de suprarealismul pe care il invocam adineauri. Te duci si il ranesti il bandajezi, ca el o sa-ti fie recunoscator si ii mai pui si putina otrava, verde de Paris, daca stii sa-i pui, dar s-o faci pe Lizuca, in conditiile astea, in care ala e al dracului de viguros, e pierzanie curata! Dar ma rog, daca nu stii povesti pentru copii si n-ai fost la gradinita, e grav!”.

Si daca tot veni vorba despre povesti pentru copii, Datcu sustine ca nu are frustrari legate de faptul ca are ca sef politic un tanar care este inca legat puternic de mama sa: “Eu nu mai am frustrari de mult, am depasit etapa frustrarilor, intrucat sunt dincolo de 17-18 ani, cand se instaleaza complexele generate de frustrari. Am mai mult de 20 de ani, asa ca eu nu mai am frustrari de-astea. In momentul in care se intampla ceea ce am previzionat ca se intampla, nu-mi ramane decat sa fac un pas alaturi, sa las cirezile sa se miste din stanga, in dreapta, din dreapta in stanga si eu sa numar, cati sunt din partea aia, cati din partea cealalta si care este trendul, sa spun asa. Pot foarte bine ca din subiect politic, sa ma obiectivez si sa devin cronicar al vremurilor, de care voi da socoteala. Daca de asta nu pot sa dau socoteala, pentru ca nu ma pot implica mai mult decat o fac, de scrisul meu pot sa dau socoteala – citez din cronicari acum, ”voi da socoteala de ceea ce scriu”.

Intrebat de ce s-a ajuns ca o filiala ca PNL Braila, cu lideri atat de puternici, sa-si instaleze in frunte un boboc intr-ale politicii, Datcu a raspuns: “Astia au vrut sa faca cu un boboc primavara in PNL si uite ca au facut-o, dar au facut-o alaturi, la vecini, la asociatii lor de pe sub masa. Boboc nu a avut cum sa actioneze de capul lui, dar nu se poate spune ca indiferent cine era presedinte, se ajungea la alianta cu PSD. Depinde din ce barca era acel presedinte. Acum, de fapt, nu mai e nicio barca in PNL. Din pacate, nu ne ramane decat sa stam, sa mai numaram o data cadavrele, cum am mai facut-o, dar noi suntem vinovati, intr-o oarecare masura, eu cu Tusa, e adevarat, imi asum acel enorm rahat pe care l-am facut din reorganizarea PNL. La vremea aceea, l-am facut crezand in niste oameni, pentru ca politica nu se poate face daca nu crezi in niste oameni; daca nu crezi in ei, nu te bagi in politica, stai acolo, pe margine si scrii. Deci daca nu crezi chiar in niciunul, nu ai cum sa faci echipa cu cineva, ca si intr-o echipa de fotbal, daca nu crezi in coechipieri, nu mai te mai bagi, frate, stai acasa si joci tenis singur, sau joci la zid! Am crezut in Cibu, am crezut in cei de la Bucuresti, o parte din ei, in Radu Stroe, in Crin Antonescu, in mare masura, dar dupa aia nu am mai avut acces la el. Credeam ca vor sa aseze lucrurile pe un fagas pe care ni-l dorim de 10 ani”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-