Published On: joi, Aug 12th, 2010

“Daca n-are incredere in Primarie, viceprimarul n-are de ce sa mai stea in institutie!”

Share This
Tags

* este replica edilului-sef, Aurel Simionescu, la declaratiile viceprimarului Stanel Necula, care exprima mari rezerve, cu privire la performantele profesionale ale subordonatilor sai

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), este nedumerit cu privire la recentele declaratii ale vicelui sau, Stanel Necula (PDL), care este extrem de critic cu functionarii publici din subordine, dar si cu performantele institutiei, ca atare. Simionescu a fost uimit sa afle ca Necula e de parere ca Primaria Braila nu este capabila sa apere bunurile apartinand domeniului public si de aceea apar ONG-uri locale care sa se ocupe de acest lucru: “Nu stiu, nu am vazut aceste declaratii, dar daca exista o astfel de afirmatie, mi se pare deplasata si nelalocul ei”.

Obrazul subtire cu cheltuiala pe banii nostri se tine

Edilul-sef nu neaga faptul ca, in ultimii ani, au fost retrocedate mai multe cladiri sau terenuri de interes public, cum ar fi cele din Piata Concordiei, dar sustine ca acest lucru nu s-a intamplat pentru ca Primaria ar fi fost incapabila sa le apere, ci pentru ca legislatia este de asa natura, incat ele pot fi revendicate si obtinute in instanta: “Si pentru mine este evident ca acele terenuri, din Piata Concordiei, au statut de bunuri care sunt de afectare publica. De aici, pana la a respecta o hotarare sau mai multe de instanta si o lege, este cu totul altceva. V-am spus de la inceput, nu e de acum afirmatia mea, eu cred ca acele terenuri si acea zona este o zona de interes public, ar fi trebuit sa ramana in interesul sau in zona publica, dar hotararile de instanta sunt cele care sunt si legile in Romania sunt cele care sunt. Si noi discutam despre Piata, avem asa, un mare aplomb sa discutam despre Piata si este foarte real, dar in acelasi timp, sa nu uitam ca s-a retrocedat o parte din cladirea Teatrului, s-a retrocedat Casa Casatoriilor, s-a retrocedat Teatrul de Papusi, s-a retrocedat Caminul de batrani “Sfantul Petru si Pavel”, Caminul de batrani “Sfantul Nicolae”, deci sunt multe lucruri retrocedate. Si am spus la inceput ca e o lege proasta Legea 10, pentru ca ea ar fi trebuit sa discearna intre ce este de interes public si ce nu. In momentul de fata, asta este legea si pana la urma, dreapta sau nu, trebuie sa o respectam”.

Cat priveste declaratiile lui Necula, cum ca nu are prea mare incredere in anagajatii Primariei si se consulta cu avocatul propriu, cand e vorba de chestiuni importante, pentru ca subordonatii sai, inclusiv juristii, ii dau raspunsuri diferite la aceeasi intrebare, Simionescu a comentat: “Eu nu spun ca nu am incredere in juristii Primariei – aia care mai sunt -, spun ca nu prea mai sunt. Nu stiu, e problema dumnealui daca n-are incredere, dar asta inseamna ca n-are incredere in institutie ca atare si atunci nu mai are de ce sa stea la aceasta institutie”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-