Published On: joi, Iul 15th, 2010

Violeta Vasile isi incheie mandatul de manager al spitalului “Sf.Pantelimon” pe 3 august

Share This
Tags

* ea va fi inlocuita, cel mai probabil, cu Florentin Craciun * directorul medical Eduard Drima ar putea ramane in functie

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a avut posibilitatea sa analizeze mai atent documentele privitoare la situatia spitalului “Sf. Pantelimon”, preluat ieri in administrare de catre Consiliul Local Municipal. Edilul-sef isi mentine opinia potrivit careia unitatea are o situatie economico-financiara relativ buna, cu datorii de numai 3 miliarde lei vechi, comparativ cu alte spitale, la care restantele sunt de ordinul sutelor de miliarde. Intrebat daca va mentine actuala conducere a spitalului pana la organizarea  concursului pentru ocuparea functiei de manager, Simionescu a declarat ca exista posibilitatea sa faca o serie de schimbari, insa numai dupa ce se asigura ca are toate datele necesare, pentru a lua o decizie: “Mandatul doamnei manager, dar si al directorului medical, expira in 3 august , asa a fost dat, pe trei luni de zile. Pana atunci, noi am desemnat in Consiliul Local cei doi membri, zilele acestea voi desemna si eu reprezentantul primarului, asteptam din partea Ministerului Sanatatii, respectiv a Directiei de Sanatate Publica sa isi desemneze cei doi reprezentanti, astfel incat sa fie un Consiliu de Administratie complet. Pana atunci intram mai in profunzimea  situatiei de la Spitalul de psihiatrie. Toate datele pe care le-am vazut pana acum nu releva niste datorii deosebite ale Spitalului, ultima data am avut ieri o discutie cu doamna director economic si suma era undeva la 3 miliarde lei vechi, datoria care mai era de platit”.

Edilul-sef a constatat ca si numarul de personal, pe domenii, se incadreaza in normativele legale, insa este de parere ca sunt prea putini medici si prea putin asistenti medicali: “Am analizat organigrama si incadrarile pe total si pe capitole. Niciunul dintre capitole nu are o incarcare peste normative, sunt unele care se apropie mai mult de normativ si altele, care sunt mai departate, dar niciunul nu depaseste normativul. Am cerut sa facem o analiza si sa vedem cum, incadrandu-ne in normative, putem sa facem niste pasi suplimentari in zona asistentei medicale, respectiv, avem mai putini medici, mai putini asistenti medicali si suntem cu mai multi oameni in zona partii TESA, a partii tehnice”.

Intrebat direct daca, dupa 3 august, va fi numit un alt manager interimar, Simionescu a declarat: “Poate fi numita si o alta persoana. Repet, vedem analizele, vedem despre ce vorbim, pentru ca trebuie sa mergem mai in profunzime, nu neaparat pentru ce a fost, pentru ca este intr-o zona de oarece echilibru, ci pentru ceea ce va urma. Am avut o discutie cu conducerea actuala a spitalului si cu asistentii sefi de sectie, o sa am o discutie si cu medicii si cu sefii de sectie din spital pentru ca suntem la un moment zero la care ne apucam de treaba si trebuie sa ne facem un proiect pentru viitor care sa insemne niste pasi pe care sa-i putem face. Eu va spun un lucru: daca ar avea incadrare pe normativul pe care il au, cu certitudine, banii nu ar ajunge nici pentru salarii, deci undeva este un decalaj intre normele care exista in momentul de fata in tara ”.

Primarul a precizat ca se gandeste si la ceea ce inseamna director de ingrijiri – care, deocamdata, nu exista – si director medical si va solicita si pararea medicilor si a asistentelor, pentru ca isi doreste ca echipa care-si va incepe mandatul in luna august sa fie una acceptata de angajati: “Ne gandim. In primul rand nu exista un director de ingrijiri, exista o formula interimara, dar nu in forma in care este doamna manager. Am inteles ca s-a colaborat si se colaboreaza relativ bine in zona directorului medical, dar repet, vreau sa am o discutie si cu medicii, pentru ca eu cred ca o echipa se poate constitui, dar echipa aceasta trebuie sa aiba in spate si un anumit tip de recunoastere, de suport din partea celor pe care ii conduce. Si sigur ca in zona medicala lucrurile sunt mai sensibile, ca sa spun asa”.

Simionescu a refuzat sa comenteze cu privire la numele celor pe care ii are in vedere, pentru ocuparea posturilor respective, insa surse care doresc sa-si patreze anonimatul sustin ca pentru postul de manager ar fi in carti fostul director Florentin Craciun, iar pentru cel de director medical, este agreat in continuare doctorul Eduard Drima.

Comentarii

comentariu

About the Author

-