Published On: lun, Iul 26th, 2010

Vecinii primarului, suparati ca acesta ii lasa stea in apa

Share This
Tags

* sute de braileni care locuiesc in cartierul Radu Negru, inundati aseara, dupa o ploaie torentiala, se plang ca primarului Simionescu, vecin cu ei, nu-i pasa ca au ajuns sa stea in apa pana la genunchi * edilul-sef sustine ca astfel de ploi provoaca inundatii pe care autoritatile nu le pot impiedica, orice ar face

Suparare mare, astazi dimineata, pe cateva strazi din cartierul Radu Negru din municipiu, unde localnicii isi inventariau pagubele inregistrate in gospodarii,  dupa inundatiile de aseara. Oamenii isi scosesera in curti o parte din bunuri, urcate pe mese sau scaune, ca sa se usuce, iar gospodinele spalau rufele si covoarele inecate de murdaria adusa de apa refulata din canalizari. Cei afectati de inundatii sustin ca vor mai trece cateva saptamani, pana a sa se duca mirosul infect lasat in urma de apa plina de dejectii care le-a intrat in case, iar unii batrani ne-au declarat ca deja simt mancarimi si usturimi pe piele, dupa ce au stat cateva ore cu picioarele in apa, incercand sa salveze ce se mai putea din locuinte. Cu totii sustin  sistemul de canalizare realizat in zona este prost si ne-au aratat asfaltul umflat, sub conducta ingropata in pamant si in jurul gurilor de canalizare. Zeci de persoane ne-au povestit ca au telefonat in mod repetat aseara, cerand ajutor la Primarie si la 112, insa n-a venit nimeni. In plus, ei sustin ca inundatia ar fi fost cauzata de pornirea tarzie a pompelor. Unul dintre cei afectati de inundatii ne-a povestit ca a avut aseara o altercatie cu cei de la sediul Companiei de apa, unde s-a dus disperat si a cerut pe un ton imperativ sa se dea drumul la pompe, iar angajatii de acolo au chemat politia, fiindca li s-a parut ca era agresiv.

Oamenii erau nemultumiti si pentru faptul ca pana astazi, la pranz, nu venise nimeni din partea autoritatilor sa-i intrebe ce pagube au, sa vada care este situatia si sa ia masuri, ca macar pe viitor sa nu se mai intample asa ceva. Ei sustin ca la fiecare ploaie mai puternica, casele le sunt inundate, insa de ani de zile, nimeni de la Primarie nu face nimic, ca sa se remedieze situatia. Cei mai multi dintre cei afectati nu au casele asigurate si spun ca nici nu si-au putut permite sa si le asigure, pentru ca sunt saraci. Localnicii ne-au mai declarat ca s-ar fi asteptat ca primarul sa fi dat ieri un semn de viata, mai ales ca locuieste chiar pe una dintre strazile inundate, dar intr-o zona mai inalta, unde apa nu a ajuns.

In ceea ce-l priveste, edilul-sef Aurel Simionescu ne-a delcarat astazi ca sistemul de canalizare functioneaza foarte bine, doar ca stradutele se afla intr-o zona mai joasa a orasului unde, orice ai face, apa se aduna, la orice ploaie mai serioasa. El ne-a spus ca este aceeasi situatie care se vede si in alte orase din tara , din cauze care nu tin de autoritati si asupra carora nu se poate interveni. Mai mult, edilul considera ca si cei din zona sunt de vina ca se infunda canalizarile si se ajunge la inundatii, pentru ca arunca in gurile de canal toate mizeriile. “Eu nu cred ca nu merge canalizarea in zona. Sunt anumite bucati din cartier care nu au fost canalizate, asa a fost proiectul la momentul respectiv si urmeaza a fi canalizate, iar pe de alta parte, ploile care sunt foarte mari cantitativ, pe un timp foarte scurt, creeaza peste tot in tara asta probleme. Uitati-va si aici, unde suntem, pe Grivitei, cum arata, deci pentru perioade foarte scurte, avem astfel de probleme, dar asta nu inseamna ca nu functioneaza canalizarea in oras, pentru ca, altfel, cu ploaia de ieri, ar fi trebuit tot orasul sa fie inundat”. Informat ca oamenii s-au plans ca la ei in casa apa era aseara de jumatate de metru, edilul-sef a raspuns: “Ei, da, bine, poate ca era si mai mare! Inca o data, atata vreme cat ploua 40-45 de litri /mp in timp de 3 ore, o ora, o jumatate de ora, lucrurile pot sa se intample. Am intervenit, au fost pompele acolo, dar oamenii ar trebui sa aiba grija si de canalizarile respective, ca daca ele se mai infunda, sa stiti ca nu se infunda de la ploaie, se intampla de la tot ce deversam in canal!”.

Edilul-sef a precizat ca daca oamenii afectati de inundatii aseara se asteapta la despagubiri de vreun fel din partea Primariei, se inseala amarnic, pentru ca nu vor primi nimic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-