Published On: Soare, Iul 11th, 2010

Vasioiu a candidat pe lista PNL la parlamentare pentru ca nu avea cine sa candideze

Share This
Tags

* o spune senatorul Constantin Cibu, potrivit caruia membrii PNL Braila nu s-au inghesuit la candidaturi, ba chiar a fost nevoie sa “forteze nota”, ca sa completeze lista * Cibu admite ca, in plus, locul oferit lui Horia Vasioiu pe lista a fost plata, pentru ajutorul oferit de Daniela Vasioiu in campania pentru Primarie

Senatorul Constantin Cibu, fost presedinte PNL Braila, a recunoscut oficial, pentru Infobraila, ca a facut un targ in vara lui 2008 cu familia Vasioiu – care i-a fost adversara vehementa, timp de trei ani -, in ideea de a castiga alegerile la Primarie. Cibu a admis ca, dupa turul I – in care Daniela Vasioiu a obtinut un rezultat foarte slab cu propria candidatura, ca independent, avand ca principala tema atacul la Constantin Cibu, pe care-l cataloga drept inamicul public numarul I -, au batut palma pentru beneficiul comun: Daniela Vasioiu il sprijinea in turul II pe Cibu, iar acesta ii oferea, la schimb, sotului ei, Horia Vasioiu, un loc pe lista de candidati PNL la alegerile parlamentare. Astfel, dupa ce l-a  acuzat de toate relele, printre care acela de a fi patronul “bordelului administrativ” din Primarie, membru al unui cerc ocult de interese, subit, Daniela Vasioiu a schimbat placa si a inceput sa sustina public ca Cibu nu-i chiar atat de rau, ba chiar este mai bun decat contracandidatul sau, Aurel Simionescu, la care o deranja la maximum  “trecutul comunist”. Cand a fost vorba de interesul personal si de posibilitatea de a-i oferi consortului accesul la ciolan inca patru ani, Vasioiu n-a avut nici o ezitare in a-si schimba peste noapte discursul, in a-si contrazice propriile afirmatii si a inchis ochii la “petele” lui Cibu, pe care l-a vazut, deodata, intr-o alta lumina, mult mai favorabila.

Cibu ne-a marturisit insa ca, inainte de asta, Daniela Vasioiu incercase alte manevre, chiar la centrul PNL, in dorinta de a-si asigura si ei o functie, nu doar sotului. Mai concret, aceasta a pus la cale cu Diana Tusa si Bogdan Olteanu a alta varianta de lucru: Daniela Vasioiu sa candideze in numele PNL la Primaria municipiului, iar Cibu sa fie pus sa candieze la Consiliul Judetean. Planurile lor au fost date insa peste cap de Cibu, care a fost foarte deranjat de aceasta propunere si nu a acceptat sa candideze la Consiliul Judetean: “Da, bineinteles ca m-a deranjat, nici n-am acceptat asemenea variante aiuristice!”. In schimb, cand a ajuns in turul II, constient ca este la ananghie, Cibu a decis sa orice ajutor este bun, indiferent de unde ar veni si a batut palma cu Vasioii gata sa face orice, ca sa obtina macar pentru unul dintre ei o demnitate publica: “Eu am crezut ca poate sa ma ajute si eu cred ca a fost sincera de data asta, si-a dat seama ca sansele ei au fost zero la Primarie si s-a gandit probabil ca e mai bine sa lucreze cu fostul sef al ei, decat un un oarecare”. Atentionat ca el era fostul sef al “bordelului administrativ”, asa cum l-a numit Daniela Vasioiu, Cibu ne-a explicat: ”Foarte multi, in politica, isi dau drumul la gura si vorbesc uneori fara sa gandeasca prea mult; a fost deranjanta o asemenea expresie, dar te poti astepta la orice in situatii din asta. Eu nu am luat in nume personal si nu am tratat-o ca o suparare”.

Cibu ne-a mai declarat ca, dincolo de targul facut, care trebuia respectat, plasarea lui Horia Vasioiu pe lista candidatilor PNL la parlamentare a avut si un alt substrat: organizatia nu avea pe cine sa puna sa candideze, fiindca nu erau prea multi membri doritori sa-si cheltuiasca banii proprii in campanie. “Noi ne-am tinut de cuvant, l-am introdus pe Vasioiu pe liste. Sincer sa va spun, nu aveam pe cine. Nu e usor sa gasesti un candidat intr-un colegiu care doreste si este dispus sa investeasca in perioada asta electorala. Nu aveam pe cine, practic, asa a ajuns si Tusa Diana si Vasioiu. El a investit, s-a ocupat personal de toate afisele, de toate bannerele, de toate problemele astea legate de campania electorala. Noi, la PNL, am avut o discutie cu toti, “care doreste, care doreste?” si nu prea au dorit, pana la urma, am fortat nota si am numit cativa”, ne-a spus Cibu.

Senatorul a mai a precizat ca, in ciuda unor declaratii facute de doi – care, dupa ce au dat chix cu PNL-ul, sustineau ca, de fapt, ei nu au fost membri PNL -, atat  Daniela Vasioiu, cat si sotul sau, pe care a incercat cu disperare sa-l mai faca o data parlamentar, au fost inscrisi la liberali; e drept, nu la organizatia locala, ci la centru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-