Published On: vin, Iul 16th, 2010

Vasioaica inca scoate bani buni din proiecte de hotarari dubioase

Share This
Tags

Secretara prefectului Brailei, Daniela Vasioiu, fosta functionara la bordelul administrativ, este o adevarata lipitoare pe bugetul de stat. Ne e greu sa ne amintim daca in ultimul deceniu a avut si ea un serviciu pe care sa si-l fi obtinut pe propriile competente profesionale, acelea de economist – si excludem angajarea ei temporara pe post de consilier la firma TCInd Constanta, ca aia n-a obtinut-o pentru talentele in economie, ci din talentul de a scoate bani din piatra seaca de pe bulevard, daca ma-ntelegeti ce vreau sa zic. Dovada ca s-a si straduit sa ascunda aceasta activitate subterana, si-a facut-o pe ofuscata ori de cate ori cineva i-a zis ca a luat bani buni, luni de zile, de la firma fostului prefect Manea, pe care-l invata cum se rezolva treaba cu proiectele dubioase. O angajare pe criterii politice a fost si la Zona Libera, dupa care a fost data afara tot asa, lucru care a indignat-o la culme, ca i se pare corect cand te baga cineva pe gatul unei firme, dar apreciaza drept incorect si ilegal sa fie scoasa cu forcepsul, ca sa fie bagat altul, in aceleasi conditii. In rest, a mancat bani circa un deceniu de la buget si s-a specializat in proiecte de hotarari dubioase, dupa cum ne-a explicat prefectul Popa, care a angajat-o, chipurile, drept experta in domeniu. Dupa cum se vede, o cam trage ata la prefecti, pe care-i tapeaza de lovele, in baza competentelor de care da dovada.

Ca sa-i fie menajata demnitatea – ne e neclar ce demnitate are cineva care, dupa ce a aruncat venin si a scuipat ani de zile in stanga si-n dreapta, se duce in genunchi, ca o sluga, sa le linga partile moi celor pe care ii cataloga drept membri ai unui grup de interese ocult, si-i implora sa-i dea si ei o slujba, ca moare foame – prefectul Popa a decis ca are nevoie de serviciile ei de specialista in proiecte de hotarari de consiliu dubioase. Cum ar veni, angajezi hakerii pe care i-ai prins, ca sa-ti protejeze sistemul. Ea fusese prinsa cand cu TCInd, dar scapase cu obrazul curat si cu suspendarea urmaririi penale, pe motiv ca era uituca si nu-si mai amintea exact ce facuse.

De fapt, angajarea la Prefectura a obtinut-o la milogeala, ca avea si pretentii, voia o slujba de doamna, in care sa invarta niste hartii intr-un birou, sa n-o intrebe nimeni decat de sanatatea consortului, sa dea ochii peste cap, a suferinta maxima, sa ofteze resemnat si la final de luna, sa ia bani. Ca doar n-oti vrea sa puna c.. ul la treaba si acum… voiam sa spunem tocmai acum, la batranete!

Dar asistenta sociala, din cate stim noi, se acorda pentru o perioada limitata de timp si nu au dreptul la astfel de ajutoare cei care au mai multe masini si bijuterii pe care le pot vinde, inainte de a intinde mana dupa pomana. Ca nu te poti numi doamna, cand iti mananci de sub unghii si indiferent ca intinzi mana la poarta bisericii, sau in cateva birouri din Palatul Administrativ, tot cersit se numeste si tot “saru-mana” le-a zis si lui Popa si lui Stancu si lui Simi, ca sa-i mentionam numai pe cei linsi la Braila. Simi i-a intins doar mana, ca e un gentleman, dar nici nu vrea sa ne gandim ce i-a intins Stancu! Si nu stim daca ei i-a placut, dar el a fost foarte satisfacut, dupa intalnirea cu pricina, dovada ca a povestit si ziaristilor…

Si daca acum Vasioaica are un birou in Prefectura si figureaza drept secretara – adica are competenta sa faca niste cafele si sa aduca tava -,  tot asistata social se numeste. Nu-i vorba, o asistata care vine sa-si ia ajutorul social la costum, pe tocuri si cu ciorapi fini impecabili, ca si i-a schimbat pe aia pe care i-a rupt in timp ce se tara in genunchi, prin birourile mentionate anterior. Si nu ne-ar mira sa aiba si acum in biroul personal vreun june pe care, chipurile, il initiaza in tainele politicii si administratiei, asa cum facea pe vremea cand era viceprimar. Ca ei, pe cand era tanara si mergea pe un regim de legume-fructe, ii placeau aia marii, dar cand a imbatranit si s-a ofilit, i-a placut sa promoveze tinerii, pe care ii tinea aproape, daca erau baieti, prezentabili si ascultatori in fata stapanei. Ii tinea in birou de la inceputul programului, pana la final si-i initia de le mergeau fulgii.  Si daca tinem cont de faptul ca politica e o curva, iar administratia in care lucra a definit-o chiar ea drept “bordel”, nu e greu sa deducem cam ce-i invata. Ca vorba aia, gaina batrana si ofilita face politica buna! (Dinulescu&Co)

Comentarii

comentariu

About the Author

-