Published On: mar, Iul 13th, 2010

Ura! Dunarea a ajuns la cota de pericol!

Share This
Tags

* chiar daca pare ciudat, vestea este intr-adevar buna, pentru ca apele fluviului au ajuns la cota de pericol, dupa ce au scazut 16 centimetri, comparativ cu ziua de ieri

Dunarea continua sa scada semnificativ de la o zi la alta la Braila, iar astazi dimineata, dupa o scadere-record, de 16 centimetri, a ajuns la exact la cota de pericol, de 660 centimetri. Nivelul care altadata punea pe jar autoritatile acum aduce bucurie, dat fiind ca apele au scazut mult fata de varful de nivel de saptamana trecuta. Aleea pietonala de pe faleza redevine, incet-incet, circulabila, iar edilii spun ca intr-o zi sau doua vor putea fi montate pompele, pentru a scoate apa complet de pe stradutele aflate in apropierea malului. Daca initial, primarul Aurel Simionescu declara ca va monta pompele, imediat ce nivelul fluviului va ajunge la 680 centimetri, astazi, prefectul Dumitru Popa, aflat in inspectie pe faleza, ne-a spus ca se mai astepta  una-doua zile, pentru ca Dunarea sa ajunga la o cota la care apa sa nu mai refuleze prin canalizari, astfel incat eficienta evacuarii sa fie maxima. Pentru inceput, astazi, o pompa a evacuat apa din rondoul din fata Centrului de Dializa, astfel incat zona a redevenit circulabila cu masinile.

In dreptul caminelor sociale apa are circa 70 de centimetri, iar angajatii Zonei Libere inca merg cu barca la serviciu. Conducerea institutiei este insa multumita ca, in afara de problemele legate de accesul greoi in cladire, inundatiile nu au afectat prea tare birourile. Directorul Zonei, Florin Mircea, este pregatit ca, imediat ce este evacuata apa din strada, sa faca o igienizare a spatiilor in care a intrat mal.

Nici pe strada Vadul Schelei apa nu s-a retras cu totul, iar in curtile si in micile ateliere aflate acolo, inca sunt balti. Cei afectati isi inventariaza pagubele si-si fac calculele in vederea viitoarelor reparatii. Patronul unui service auto inundat de cateva saptamani spune ca a pierdut mii de lei, in saptamanile in care nu a putut lucra si spera ca va obtine macar o scutire de chirie, pentru perioada de inactivitate. In schimb, proprietara unei case in care apa a fost de 30 de centimetri se teme ca imobilul s-ar putea prabusi peste ea si peste mama sa, in varsta de 80 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-