Published On: vin, Iul 9th, 2010

Titiu s-a dat la fund si nu i-am mai vazut fata de vreo luna

Share This
Tags

De mai bine de o luna, de cand a fost pus sef la PDL Braila, Constantin Dumitriu, pe care ne place sa-l alintam “Titiu”, face ce face si ne evita. Nici nu stim daca sa ne simtim jigniti ca ne considera prea neinsemnati, ca sa-si piarda timpul cu noi in conferinte de presa, sau sa ne simtim maguliti ca-i e frica de noi. Drept sa spunem, ii ducem lipsa, ca in calitate de sef teoretic al PDL-istilor locali, e cam al doilea om dupa prefect, in judetul Braila si-ar avea multe sa ne spuna. Bine, daca ar avea cohones, ar putea sa fie primul, dar nu e cazul sa cerem unde nici Dumnezeu n-a dat. Noroc ca l-am vazut in carne si oase la conferinta de presa memorabila, in care s-a prezentat presei locale, ca altfel, am avea dubii ca Titiul PDL-ist exista.

Acum, de cand cu inundatiile, am inteles ca s-a dat la fund – si ne referim la fundul apei, ca de altele, nu avem cunostinta si chiar daca am avea, nu ne ocupam de subiectul asta acum. Cert este ca Mauru a intrat la apa si nu mai iese. Sa fi murit? Nu ne batem capul sa-l cautam, ca nu-i atat de mare pierderea, asteptam sa se umfle si iasa la suprafata, in cateva zile.

Dupa ce ne-a declarat cinstit ca alta prioritate decat interesele brailenilor pentru el nu exista, era lesne de banuit ca, intr-o perioada atat de grea, cu cote ale apelor Dunarii mereu in crestere, Mauru sta cu lopatica in nisip si umple saci, ca sa-i foloseasca la inaltarea digurilor. Ne-am interesat si noi  pe unde l-am putea gasi, ca sa-i dam si noi o lopata. De ajutor, ca sa nu se simta singur in activitatile sale preventive anti-inundatii. Cica n-are nevoie, ca are companie: ba prefectul, ba sub prefectul se nimeresc aproape intotdeauna in acelasi loc cu el.  Cum or fi facand ei sa-l gaseasca, nu stim, ca noi nu reusim sa dam peste Titiu si pace! Si-o fi luat tizul local drept asistent, si-a invatat cum sa pleci dupa prefect si sa ajungi inaintea lui la destinatie…

Ne-am interesat la colegii lui de partid ce face Dumitriu, la modul practic, in cadrul acestor deplasari pe teren si-am aflat ca omul isi aduce o contributie hotaratoare la activitatile preventive:  vorbeste cu oamenii, cu primarii PD si daca prefectul ii cere ajutorul, nu se sfieste sa puna mana …pe telefon si sa-si sune colegii de la organizatia de tineret, ca sa vina sa mute sacii. Nu de alta, dar Titiu este un tip cerebral, nu este obisnuit cu mutarile decat la tabla de sah, unde manevreaza pionii la marea arta, iar cand vreun nebun precum Chiru o ia razant pe aratura, il rezolva in doua ture: tura intai, Balcan si tura a doua, Badalan.

Daca ar fi sa-i ascultam pe unii care se pricep, am zice ca, de fapt, Titiu nu este el insusi decat un pion pe tabla politicii brailene, care a fost recuperat de regina, dupa ce  pionul anterior, Giana Patrascu, fusese luat pe sus din casuta in care se afla. Dar atunci, cine sunt regele si regina , in jocul asta, ca nu ne putem hotari intre Balcan si Badalan?! O sa-l intrebam pe Titiu la memorialul de sah de saptamana viitoare, ca acolo n-are cum sa se ascunda de noi! (Elisa&Veta Polihroniade)

Comentarii

comentariu

About the Author

-