Published On: vin, Iul 16th, 2010

Titiu e impotent in propriul CODA

Share This
Tags

Marele comandant de osti democrat-liberale Titiu Dumitriu continua sa fuga de ziaristi ca dracu’ de tamaie – nu facem in nici o aluzie la culoarea pielii -, dar culmea e ca nu-i lasa nici pe ceilalti, carora nu le e frica de presa, sa deschida gura. De cand a venit la conducerea PDL Braila, Titiu Dumitriu, in calitate de sef mare, cu bile mici negre – ca alea albe sunt inexistente – a bagat capul la cutie imediat dupa intalnirea la care a facut cunostinta cu presa locala. Se pare ca nu i-a priit intrevederea, ba chiar i s-a aplecat, din cate am auzit si a fost nevoie ca duetul BB ( Balcan Badalan) sa-l traga pe maini, si sa-i dea palme, ca sa-si revina, dupa tratamentul abuziv la care s-a simtit supus de unii ziaristi. Drept sa spun, eu, una, nu i-am facut mare lucru, ca a dat din prima semne ca nu face fata si cand l-am vazut ca se invineteste, m-am temut sa nu fie nevoie sa-i fac respiratie gura la gura, dupa ce lesina, pe principiul “tu l-ai facut, tu sa-l omori!”.

Cert este ca dupa experienta de gen “intervius interruptus”, de intreruperi fiind vinovati Badalan si Balcan, care se bagau (in discutie) fara sa le-o ceara nimeni, pe post de protectie, Titiu a inteles ca ceea ce altii fac cel putin o data pe saptamana, la Braila, sunt sporturi extreme pentru el, venit din molcomul Galati. Asa ca a preferat jocurile mai putin solicitante, de gen comunicat de presa sau interviu aranjat, in care isi face singur interruptus, ca sa-si corecteze pozitia.

Cert este ca dupa vreo cateva intalniri cu presa pasionale, conducerea interimara PDL a stabilit un nou mod de lucru cu ziaristii: silenzio stampa pe toata linia. Titiu nu vrea sa ne mai vada, ca-i agresam fiinta fragila si mai nou, nu mai da interviuri decat daca-si scrie singur intrebarile si raspunsurile. Despre Eugen Badalan, ce sa mai spunem, daca ar fi dupa el, ne-ar impusca direct si fara sa ne lege la ochi, ca este om de putine cuvinte. Desi general in rezerva, nu este dispus sa iasa cu pieptul gol in fata ziaristilor si mai ales, nu suporta sa fie pus cu spatele la zid de niste mucosi care n-au nici pe jumatate varsta lui si mai ales de niste scarbe de ziariste care n-au fost in viata lor decat cel mult sub(vreun)locotenent. Nu, Badalan este invatat ca lumea a bata din calcaie la ordinele sale, el sa fie cel ce pune intrebarile, iar raspunsul sa fie intotdeauna “Da, sa traiti!”. Dintre cei trei, Viorel Balcan este singurul care are suficienta experienta politica si suficienta minte cat sa inteleaga ca nimeni n-a castigat niciodata un razboi cu presa, mai ales cu o anumita parte a presei, acea 10% despre care Badalan are impresia ca are ceva in cap. Si nu ne referim la vreun glont. Mai ales ca, uneori, nici discutiile particulare cu acea parte a presei nu au succesul scontat.

Mai nou, insa, trioul Titiu BB l-a scos in suturi de la prezidiu pe rebelul Chiru, pe motiv ca acesta a incalcat interdictia si a vorbit cu ziaristii. Chiru, care considera ca Dumitriu – sef cu numele – nu este totusi in pozitia potrivita pentru a-i da lui ordine, i-a dat cu flit si i-a sugerat sa cante la alta masa. Ca urmare, cei trei crai de la rasaritul politicii romanesti mari, se vorbira/ si se sfatuira/ ca l-apus de soare/ sa mi-l si doboare/ pe Chiru in parcare/ c-are gura mare. Numai ca lui Chiru poti sa-i tai multe, dar nu si sonorul.  Dovada ca nici acum, dupa ce l-au exclus din CODA – cu  vot deschis, ca Titiu n-a avut c…ie sa procedeze la vot secret -, Chiru nu tace. Ba chiar el il anunta pe Dumitriu  – care se scalda in penibil, precum pruncul deranjat la stomac in propriul Pampers -, ca nici mort nu face ciocul mic. Titiule, daca nu controlezi nici macar un CODA amarat, ca sa-ti permiti luxul unui vot secret, ce pixu’ meu mai cauti acolo?! (Chiruleana Lugojeana)

Comentarii

comentariu

About the Author

-