Published On: mar, Iul 13th, 2010

STS i-a lasat fara voce pe angajatii din Palatul Agriculturii

Share This
Tags

* Serviciul de Transmisiuni Speciale nu s-a jenat sa taie telefoanele si internetul institutiilor care nu si-au platit facturile

De la finele saptamanii trecute, angajatii DADR nu mai pot folosi telefoanele si faxul, pentru ca nu s-au platit facturile. Dat fiind ca sunt in perioada in care la DADR se mai pot primi apeluri, angajatii inca mai pot tine cat de cat legatura cu teritoriul, insa in cateva zile, telefoanele vor fi complet deconectate, astfel incat functionarii vor ajunge fie sa-si foloseasca propriile celulare, fie sa ramana rupti complet de situatia din teren. Situatia este cu atat mai delicata, cu cat angajatii DADR se ocupa in aceasta perioada si de strangerea de ajutoare pentru sinistrati, ceea ce nu se poate face, daca nu iau legatura telefonic cu reprezentantii unor firme mai prospere din domeniu, imprastiate in tot judetul, pentru a-i convinge sa faca donatii.
Situatia din Palatul Agriculturii l-a determinat pe deputatul Viorel Balcan sa incerce sa descopere ce s-a intamplat. Nu mica i-a fost uimirea cand a aflat ca Seviciul de Transmisiuni speciale este “vinovat” de faptul ca angajatii DADR si APIA nu pot folosi telefoanele sau faxurile din dotare, pentru ca nu si-au platit facturile catre STS. “In cadrul Palatului Agriculturii exista o firma care asigura toate utilitatile pentru institutiile de acolo. Astazi, cel tarziu maine, toate utilitatile vor fi platite. Efectiv, nu au fost bani, de aceea nu au fost platite. De exemplu, APIA are in jur de 140 de milioane de lei si pana maine vor plati. Ce nu am stiut eu este ca exista o firma care asigura toate utilitatile pentru institutiile statului. Tot o institutie a statului este, firma institutie, nici nu stiu cum sa o numesc”, a declarat astazi deputatul Viorel Balcan.
Serviciul de Telecomunicatii Speciale  are atributii deosebit de importante în asigurarea telecomunicatiilor speciale pentru conducerea tarii, atât la pace cât si în situatii de urgenta, la declansarea mobilizarii ori a starii de razboi. Printre principalele atributii se numara: administreaza, exploateaza si dezvolta retelele de telecomunicatii speciale din patrimoniul aflat in administrare sau primite spre utilizare; elaboreaza programe si documente specifice modernizarii, dezvoltarii, exploatarii si intretinerii retelelor de telecomunicatii speciale; stabileste politica de securitate a comunicatiilor si asigura aplicarea metodelor si masurilor necesare protectiei informatiilor prelucrate, stocate sau transmise prin retelele de telecomunicatii speciale in conformitate cu standardele nationale de protectie a informatiilor; gestioneaza si asigura protectia benzilor de frecventa cu alocare guvernamentala utilizate in scopul indeplinirii atributiilor legale proprii si ale institutiilor competente in domeniul sigurantei nationale si ordinii publice; monitorizeaza pe teritoriul national, in scopul protectiei, frecventele din benzile cu alocare guvernamentala gestionate si tine evidenta utilizarii acestora; dezvolta relatii de cooperare cu celelalte componente ale sistemului national de aparare si asigura cu prioritate comunicatiile speciale pentru Marele Cartier General si Autoritatea Nationala de Comanda, in conditiile legii; colaboreaza cu institutiile componente ale sistemului national de aparare, cat si cu alte persoane juridice care desfasoara activitati In domeniu, in vederea armonizarii si asigurarii compatibilitatii sistemelor de comunicatii; desfasoara activitati de instalare, operare, intretinere si mentinere la nivelul cerintelor a Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta “112”; aplica procedurile legate de tehnologia infrastructurii de Chei Publice in cadrul sistemului national de aparare; organizeaza sistemul destinat autentificarii semnaturii electronice; participa, impreuna cu Ministerul de Interne, la aplicarea masurilor specifice pentru managementul integrat al frontierei de stat; presteaza servicii de telecomunicatii pentru persoanele juridice, publice sau private, conform legii.

Comentarii

comentariu

About the Author