Published On: mie, Iul 28th, 2010

Stefan Sampetru ramane deocamdata director la Spitalul de Pneumoftiziologie

Share This
Tags

* Constantin Sarbu, propus de liberali sa-l inlocuiasca, are doua cusururi: nu are pregatire in management sanitar si i-a facut o impresie proasta lui Stancu

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila , Stefan Sampetru, ramane deocamdata in functie, dat fiind ca persoana sustinuta de liberalii locali sa-l inlocuiasca in post, Constantin Sarbu, nu indeplineste cerintele legale pentru a se face rocada. Mai exact, oficial, Sarbu nu are pregatirea minima necesara in managementul sanitar, un curs fara de care nu se poate ocupa functia de conducere a unei unitati de profil.  Neoficial, insa, se pare Sarbu nu i-a facut o impresie buna presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care nu este dispus sa puna pe oricine la conducerea spitalului, numai pentru ca are sustinerea politica adecvata. Potrivit informatiilor pe care le-am obtinut din interiorul PSD, dupa numai cateva minute de discutie cu omul propus de liberali, Stancu ar fi ajuns la concluzia ca acesta nu este cea mai potrivita persoana pentru functia de manager a spitalului TBC si le-a atras atentia liberalilor ca vor fi responsabili pentru un eventual esec al acestuia.

Intrebat astazi daca Titi Sarbu mai este in carti pentru postul respectiv, liderul PSD a declarat ca acesta inca nu poate fi numit pe post, fiindca nu indeplineste conditiile legale: “Deocamdata, din ce imi spune secretarul judetului, care are in grija legalitatea, nu a avut toate documentele necesare, in faza premergatoare numirii lui pe postul respectiv si acum am inteles ca este in pregatiri sa-si faca documentele si scolile respective, masterat in partea de sanatate si cand vor fi hartiile gata, vom discuta din nou cu colegii nostri de la PNL, sa vedem daca-si mentin propunerea sau au alta propunere, ca s-ar putea sa aiba alta propunere, nu stiu exact ce e in interiorul PNL”.

Intrebat ce impresie i-a facut Sarbu, cand i-a fost prezentat, Stancu a declarat: “L-am cunoscut, a venit la mine in birou, am facut cunostinta cu el, il stiam de pe vremea cand eram in piata privata, facea intretinere, avea un contract de service pentru calculatoare si atunci l-am cunoscut. Nu pot sa-mi dau seama intr-un sfert de ora daca este cea mai buna persoana pentru zona respectiva, am mers si am fost de acord pe recomandarea pe care au facut-o colegii de la PNL, dar sigur ca responsabilitatea privind manageriatul acolo cine l-a propus trebuie sa si-o si asume, sigur, inclusiv eu, care semnez hartiile. Dar eu sper ca numirile sunt responsabile si au acoperire si profesionala, asa vreau sa cred. Deocamdata, nu se fac schimbari acolo”.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, dupa intrevederea deceptionanta pe care Stancu a avut-o cu Sarbu, seful PSD le-a cerut liberalilor sa vina cu o alta propunere, iar numele lui Stefan Sampetru – care a fost liberal in trecut, dar apoi a depus adeziune la PDL-, a fost serios luat in calcul. Dupa ce s-a aflat insa ca Sampetru s-a oferit sa intre in PSD, ca sa-si pastreze postul, este greu de crezut ca liberalii vor mai accepta sa-l sustina in continuare in functie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-