Published On: mar, Iul 6th, 2010

Stancu trage PDL Braila pe linie moarta

Share This
Tags

*spitalele nu au nici un pedelist in consiliile de administratie

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Braila care a avut loc astazi a avut pe ordinea de zi proiectele de hotarare privind aprobarea preluarii managementului asistentei medicale si continutului protocolului de predare-preluare pentru Spitalul Judetean de Urgenta Braila, la Spitalul de Pneumoftiziologie Braila si la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila. De asemenea, tot la aceasta sedinta, consilierii si-au ales reprezentantii in consiliile de admnsitratie ale spitalelor care vor fi preluate efectiv de Consiliul Judetean pe 9 iulie 2010.
Daca proiectele privind preluarea spitalelor au votate fara probleme si in unanimitate de catre consilierii judeteni ai tuturor partidelor, la votul pentru stabilirea reprezentantilor Consiliului Judetean in viitoarele consilii de administratie, votul a fost unul interesant. Surprinzator, dupa sedinta trecuta, cand PDL si PNL au mers brat la brat impotriva presedintelui CJ Gheorghe Bunea Stancu si a sanatatii brailenilor, votand scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de reabilitare a Sectiei Urologie din cadrul Spitalului Judetean Braila, astazi, fratia liberala s-a spart. Partidul National Liberal s-a intors impotriva fostilor parteneri si astfel, a castigat un loc din doua in fiecare consiliu de administratie, in timp ce Partidul Democrat Liberal nu a pus mana pe nici un loc. Partidul Social Democrat a decis sa nu isi trimita un consilier judetean in CA-uri si a decis sa aleaga un economist de marca, pe care sa-l sutina. Votul consilierilor a stabilit urmatoarea componenta a consiliilor de administratie:

1. Spitalul Judetean de Urgenta Braila: 29 de voturi valabil exprimate si 6 voturi nule
Boboc Catalin – 23 de voturi pentru si niciunul impotriva;
Rusu Alina – 17 voturi pentru si 6 impotriva.

2. Spitalul de Pneumoftiziologie Braila: buletine de vot in urna 32, nule 6, valabil exprimate 26
Ritzinger Adrian – 25 de voturi si unul impotriva;
Rusu Alina – 21 de voturi pentru si 5 voturi impotriva.

3. Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila: 32 buletine de vot, din care nule 5, valabil exprimate 27
Minescu Bodgan -  27 de voturi pentru si niciunul impotriva;
Rusu Alina – 19 voturi pentru si 8 impotriva.

La sedinta, presedintele CJ s-a referit si la faptul ca va semna preluarea spitalelor cu obiectiuni referitoare la unele contracte pe care acestea le au in derulare. “Pentru a apara interesul Consiliului Judetean, voi semna cu obiectiuni legate de orice contract sau orice cheltuiala. Ma refer aici la alte plati, nu cele legate de activitatea curenta, mai ales ca i-am rugat pe managerii spitalelor sa nu angajeze cheltuieli. Nu preluam contracte de lunga durata, in care sa se angajeze spitalul respectiv pe o perioada viitoare. Mai mult, nu suntem de acord sa facem nici o plata in contul datoriilor trecute”, a spus Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author