Published On: vin, Iul 16th, 2010

Stancu nu ar zice “nu” inundarii Insulei Mari a Brailei

Share This
Tags

* el considera ca mai devreme sau mai tarziu, natura isi ia inapoi teritoriile, fie prin inundatii controlate, fie prin inundatii naturale

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de parere ca renaturarea Insulei Mari a Brailei este o chestiune ce tine de normalitate. Stancu si-a exprimat aceasta opinie si la sedinta Comitetului National de Urgenta ce a avut loc la Galati , in perioada de varf a inundatiilor, cand s-a discutat ca posibila solutie de criza despre inundarea controlata a Insulei. Presedintele CJ a explicat astazi ca nu a cerut el sa se recurga la aceasta varianta, la sedinta amintita, dar a precizat, in contextul in care se discuta despre ea, ca nu ar fi o tragedie atat de mare, pe cat se crede, pentru locuitorii comunelor Marasu si Frecatei. Stancu este indignat ca liderul PDL Braila, Constantin Dumitriu, care se afla in sala, a denaturat declaratiile sale, lasand sa se inteleaga ca el ar fi propus deversarea controlata in IMB: “Intre altii era si Titiu asta Dumitriu pe acolo, care n-am inteles ce cauta prin Prefectura, dar probabil ca la Galati au politizat din nou Prefectura. N-am inteles ce cauta acolo si era intr-un colt, nu se uita nimeni la el, ca sa va descriu exact subiectul. De fapt, nici nu avea la cine sa se uite, daca stau bine sa ma gandesc. Domnul prefect a prezentat situatia, noi discutasem de la Braila ca daca se intampla pe cale naturala, avem solutia la Vadeni si erau pregatite cateva locatii de-a lungul Dunarii, dar in principiu, am spus  ca se pune mare accent pe familiile care locuiesc in Marasu  si Frecatei si satele componente. Si eu am spus un singur lucru: ca inainte de a fi indiguita Insula Mare a Brailei, acolo exista comuna Marasu si comuna Frecatei. Asta am spus. Deci, cu alte cuvine, pentru cei care au puterea sa inteleaga, ca sa nu spun inteligenta – ca nu-ti trebuie prea multa inteligenta sa intelegi ce am spus -, prea mult caz se facea din punct de vedere al… Si va mai spun un lucru, daca m-ati intreba pe mine, Stancu, vizavi de Insula Mare a Brailei, eu cred ca renaturarea de-a lungul Dunarii a spatiilor care au fost inchise este o normalitate si este un beneficiu pentru cei care locuiesc in zonele respective. Asta va spun eu si mai devreme sau mai tarziu, vedeti ce este afara, natura isi ia inapoi teritoriile, fie prin inundatii controlate, fie prin inundatii naturale, pentru ca daca conditiile climatice s-au schimbat, atunci va trebui sa gandim in perspectiva si eu cred ca nu merita Galatiul sa fie inundat. Am crezut ca individul fiind din Galati, se gandea la galateni, dar dupa ce a facut-o fiarta in orasul ala si n-a facut decat probabil trafic de influenta acolo, ca n-am sesizat sa fi facut ceva…”.

Stancu a facut cateva aprecieri si asupra a ceea ce el percepe ca fiind ridicolul situatiei in care o persoana precum Constantin Dumitriu a ajuns sa fie nu doar sef la PDL Braila, ci si vicepresedinte al Federatiei Romana de Sah, un fel de sef al marii maestre internationale Elisabeta Polihroniade: “Elisabeta Polihroniade a fost o doamna din toate punctele de vedere si a fost o sahista adevarata, va inchipuiti ce inseamna sa ai un presedinte la sah ca Titiu Dumitriu asta si ce prestanta a avut si are. Il pui pe Titiu Dumitriu cu Elisabeta Polihroniade… Hai sa fim oameni seriosi! Dorinta unora de a iesi in evidenta este … calci pe cadavre si le dai la o parte, cum l-as da eu pe Ilie Nastase, daca ar fi presedintele Federatiei Romane de Tenis, sa ma asez eu in locul lui. Cam asa se poate face comparatia!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-