Published On: vin, Iul 16th, 2010

Stancu le-a pus gand rau Gianei Patrascu si lui Stanel Necula

Share This
Tags

* presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are de gand sa o debarce pe Giana Patrascu din functia de vicepresedinte al CJ si pe Necula, din cea de viceprimar al municipiului * surse interne sustin ca pentru functiile amintite sunt in carti liberalii Catalin Boboc si Alexandru Danaila

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a confirmat astazi zvonurile cu privire la faptul ca are de gand sa-i schimbe din functie pe vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu si viceprimarul Brailei, Stanel Necula, ambii, membri PDL. Stancu a explicat ca atat timp cat s-a format o alta majoritate in CJ si Consiliul Local Municipal, i se pare firesc ca si posturile de conducere sa reflecte aceasta noua situatie. Liderul PSD a preciza insa ca schimbarile nu le va face de unul singur, pentru ca nu are aceasta putere. Stancu n-a pierdut ocazie sa lanseze, in acest context, si cateva atacuri la adresa sefului democrat-liberalilor braileni, Constantin Dumitriu, pe care-l considera vinovat ca s-a rupt vechea alianta PSD-PDL: “Eu v-am mai spus, cred ca dansul este bolnav. Eu, personal, nu pot sa schimb, am un singur vot in Consiliul Judetean, iar primarul n-are nici macar un vot in Consiliul Local Municipal. Daca din punct de vedere legal se va face o cerere pentru a pune in discutie votul pentru unul dintre vicepresedinti sau pentru amandoi, atunci o s-o fac, pentru ca sunt obligat pe lege. Exista un regulament de organizare si functionare pe care trebuie sa-l pun in aplicare obligatoriu, ca altfel ma duc in zona ilegalitatii si probabil voi raspunde in fata organelor statului. Daca ma gandesc bine si sa va raspund un pic mai dur la intrebarea asta, de cand a venit acest asa-zis Titiu, cum l-ati numit dvs – si cred ca n-ati gresit cu mult -, nu numai ca PDL n-a castigat ceva, ci a pierdut enorm. Daca erau cat de cat prezenti pe ici, pe colo, macar prin balacareala pe care o faceau in Consiliul Judetean, acum toti rad si ridica mana. Vreau sa va spun ca eu nu stiu cum cei care sunt braileni adevarati – nu din astia, metisi, care au venit sa se explice noua politica pe care au facut-o pe nu stiu ce cartiere rau-famate, eu cred ca acest individ a trecut de la caratul sacosei unui interlop la conducerea PDL si cred ca nu va spun nici o noutate – cum si inchipuie cei care sunt adevarati democrati-liberali, ca asta este varianta, cei trei, Titiu BB, ca asa  o sa le spun de acum, Titiu BB (Balcan Badalan), ca ei vor revolutiona…. De fapt, conducerea centrala nu a facut decat ca aproape a inmormantat organizatia PDL”.

Stancu a confirmat ca vrea ca noua majoritate PSD-PNL-PC sa-si impuna un alt vicepresedinte de CJ si un alt viceprimar, in locul reprezentantilor PDL, care au trecut in opozitie in forurile locale. Mai mult, seful PSD a lasat sa se inteleaga ca e maestru in astfel de manevre politice si va reusi ceea ce si-a propus, chiar daca altii incearca sa impiedice debarcarea lui Patrascu si a lui Necula:

“Ma intrebati daca-i schimbam pe aia? Pot sa va raspund foarte la obiect: daca s-a format o noua majoritate si la Primarie si la CJ, normal ce-ar trebui  sa fac, nu? Sa pun oameni care cred in proiectele presedintelui si ale primarului, inclusiv viceprimari si vicepresedinti. Noua majoritate, asa cum s-a votat si ultima data, asa vreau sa cred, ca s-a format majoritatea cu PNL si PC. Sunt fel de fel de  incercari, fel de fel de derapaje din astea, cu 7000 de telefoane, cu presiuni pentru a incerca… dar eu va spun un lucru: va aduceti aminte de cazul Negru, fostul presedinte de la “Electrica”, cand s-au chinuit unii sa il dea afara. L-am consiliat – daca nu-mi ajung banii, in timpul liber mai dau si consiliere, mai tai si chitanta, sper sa nu ma bage la evaziune – si a ramas consilier pana la sfaritul mandatului. Va reamintesc ca CJ-ului ii mai trebui un singur vot , iar Primariei ii trebuie doua voturi si va las pe dvs sa trageti concluzia daca sunt capabil sa fac o majoriate. Dar eu vreau  sa fac o majoritate confortabila… “.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca presedintele PNL, Catalin Boboc, a batut palma cu Stancu, pentru formarea noii majoritati, in conditiile in care lui Boboc i s-a promis functia de vicepresedinte CJ, iar liderului tineretului liberal, Alexandru Danaila, pe cea de viceprimar. Este lesne de inteles ca seful PSD a acceptat cele doua nominalizari, doua “prospaturi” fara experienta politica si administrativa, pentru a se asigura ca nici la CJ, nici la Primaria municipiului, liberalii nu vor misca in front.

Comentarii

comentariu

About the Author

-