Published On: mar, Iul 20th, 2010

Stancu ii agreeaza pe Boboc si Danaila, pentru functiile de vicepresedinte CJ si viceprimar al Brailei

Share This
Tags

* presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, admite ca a auzit vorbe “in targ” despre cei doi, dar precizeaza ca merge pe prezumtia de nevinovatie * liderul PSD declara ca, prin preconizata alianta cu liberalii, PDL-ul voia sa-i debarce pe vicepresedintele Florin Mija si viceprimarul Doinita Ciocan, membri PSD, dar s-a intors roata * Stancu este de parere ca unii consilieri judeteni PDL sunt “niste autisti”

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a confirmat pentru Infobraila ca liberalii Catalin Boboc si Alexandru Danaila sunt vizati pentru a prelua functiile de vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila si respectiv, de viceprimar al municipiului, dupa debarcarea democrat-liberalilor Giana Patrascu si Stanel Necula.

Stancu a precizat ca, personal, nu are nimic impotriva lui Boboc si Danaila, desi “in targ” se mai aud fel de fel de lucruri despre cei doi. Liderul PSD merge insa pe prezumtia de nevinovatie, pana la proba contrarie: ”Sunt discutii, sunt propuneri din partea PNL-ului,  trebuie sa le acceptam si noi. Nu am discutat in plenul nostru cele doua propuneri, probabil ca vor face si altele. Cred ca e o normalitate sa ne punem cat de cat de acord cand facem astfel de numiri, ca la urma urmelor vor lucra cu primarul si cu presedintele Consiliului Judetean si daca nu exista compatibilitate, atunci …Deci in principiu, nu cred ca eu personal, am ceva cu persoanele respective, dar e discutat, ca stiti ca targul e mic si se aud atatea fie despre unul, fie despre altul, fie despre mine, fie despre noi, in general. Merg pe premisa ca fiecare suntem nevinovati, pana cand ni se dovedeste vinovatia. In principiu, ii agreez pe cei doi, dar e nevoie de timp, nu se fac lucrurile astea peste noapte. Imi pare rau ca s-a ajuns in situatia asta, cu acest cuplu care nu numai ca a bulversat PDL, dar bulverseaza si convietuirea noastra, aici, acest cuplu Titiu BB nu cred  ca va aduce PDL-ului nici 15 procente, dupa parerea mea, la alegeri. Iti este lehamite, la un moment dat, de astfel de comportamente”

Stancu ne-a declarat ca negocierile, pana s-a batut palma , nu le-a purtat cu o sigura persoana, ci cu un grup de reprezentanti ai PNL-ului local: “Eu am sesizat ca cei de la liberali, pana una-alta, au demonstrat ca sunt o echipa, au venit toti la discutii. Am negociat cu toti, care sunt cinci, pe care i-a desemnat Biroul lor Permanent, ce au ei acolo, iar la noi au fost la fel. Cei cinci au fost domnul Boboc Catalin, domnul Varga Vasile, domnul Costin, domnul Minescu si Caruz. Deci problema mea este de fond si nu discut, vezi-Doamne, ca a fost Caruz sau Minescu sau cine a fost. Am discutat cu toti”.

Presedintele PSD a tinut sa sublinieze ca democrat-liberalii nu se pot plange ca sunt dati la o parte, pentru ca prima data, PSD a negociat cu ei. Stancu este nemultumit chiar ca socotelile initiale au fost stricate de trio-ul Constantin Dumitriu – Eugen Badalan – Viorel Balcan, care au vrut sa-l pacaleasca si sa-si faca o alta majoritate, cu liberalii. Stancu pare ca merge pe principiul “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, in contextul in care ne-a dezvaluit ca primii care si-au facut planul de a schimba din functie un vicepresedinte al CJ si un viceprimar au fost chiar democrat-liberalii, care ii vizau pe Florin Mija si Doinita Ciocan (PSD), pentru a le da posturile respective liberalilor. In plus, liderul PSD nu se teme ca prietenii sai PDL-isti de la centru il vor boicota, pentru ca s-a rupt alianta cu democrat-liberalii in plan local: “Sa nu uitam ca la centru, PDL este rupt in mai multe bucati, nu in doua, chiar in mai multe bucati. Sa nu uitam ca interesul meu este pentru Braila . Este adevarat ca am niste relatii omenesti, de care nu se poate lauda si Balcan ca le are, el nu le-a avut niciodata. Cand ai avut o majoritate in mana si a venit acest Titiu BB si si-a batut joc de ea, in sensul ca eu te-am bagat in curte, tu vrei sa-mi intri in casa, sa-mi iei si nevasta, sau amanta, ce am si sa ma mai dai si afara din casa si din curte… Ei, nu se poate asa ceva, astia sunt nesimtiti! Ei s-au dus “ca facem noi”, asta ce a fost in mintea lui Titiu B, “il dam fara pe Mija, o dam afara pe doamna Ciocan si punem pe nu stiu cine”. Asta era planul lui Titiu BB, dar a ramas  fara alianta, din pacate.  A fost dorinta lor ca PDL-ul sa scape de aceasta alianta. Sa nu duca grija, ca eu am vorbit cu centrul. Sa stea linistit el (Viorel Balcan –n.r.), sa nu duca grija mea, sa duca grija lui! Crede ca daca a fugit de la PSD la PNL, sa scape de dosarele care ii stau in gat, o sa ramana la infint dosarele la naftalina? Am facut prima alianta la nivel de tara cu PDL-ul, in ideea ca vom guverna impreuna pe plan local, ce e la centru e alta problema. Dar cand tu imi faci numai probleme in Consiliul  Judetean cu fel de fel de autisti pe care-i avem in consiliu – si participati la sedintele de consiliu si stiti comportamentul unora dintre ei si tu incerci pe la spate cu acest pitifelnic de Titiu, ca “il fac eu pe Stancu!”. Fa-l pe Stancu! A, ati ramas fara nimic? E problema lor! Si atentie, noi nu am facut aliante, ci am facut niste intelegeri locale,  in care sa coabitam in interesul Brailei atat in CJ cat si in CLM”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-