Published On: vin, Iul 16th, 2010

Stancu ameninta sa dea afara conducerea Maternitatii, daca e adevarat ca medicii se bat pe paciente

Share This
Tags

* daca pana de curand a avut numai cuvinte bune despre actuala conducere a Spitalului de Obstetrica Ginecologie, presedintele CJ spune ca a aflat ca acolo s-ar petrece niste lucruri urate * el a precizat ca nu a verificat inca daca aceste zvonuri sunt intemeiate, dar daca este adevarul, directorul Salcudean va avea probleme

Presedintele Consiliului Judetean Braila , Gheorghe Bunea Stancu a aflat niste zvonuri care l-au nemultumit, cu privire la situatia din Spitalul de Obstetrica Ginecologie. Daca pana acum a laudat in mod constant conducerea unitatii spitalicesti, cu care a colaborat bine, mai nou, lui Stancu i-au ajuns la ureche zvonuri cu privire la faptul ca in spital ar fi bataie pe pacientele care sunt “mai bine imbracate” si care pot oferi personalului medical “atentii” mai substantiale. Presedintele CJ a declarat astazi ca nu a verificat inca aceste lucruri, dar o va face si daca se dovedeste ca este adevarul, va fi vai si amar de directorul Mioara Salcudean: “Nu vom opera schimbari  in principiu, la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie – am spus in principiu. Exista  niste discutii si acolo, bataia pe paciente, depinde cum e imbracata, cel putin asa mi-a ajuns la urechi; o sa verific, nu stiu daca e adevarat sau nu, dar cu siguranta ca daca e asa, voi lua masuri foarte severe, mergand pana la schimbarea conducerii. Eu nu trebuie sa ma cert cu asistentul si cu doctorul, eu am treaba cu conducerea. Inseamna ca daca se intampla astfel de lucruri, manageriatul de acolo nu este bun”.

Stancu continua verificarile si pentru Spitalul de Pneumoftioziologie, recent preluat in administrare de CJ, pentru a se lamuri daca actuala conducere este buna sau nu: “Am vorbit cu mai multi doctori care au lucrat in zona respectiva, ca sa-mi fac o imagine cat mai buna despre conducerea acestui spital. Probabil ca vom face modificari acolo, am niste idei, trebuie sa le discut si cu alti colegi si politic si administrativ, dar nu se vor face numiri strict politice nici acolo. Acolo nu este asa de rau, e o directoare economica, doamna director Sandu, care a tinut lucrurile in mana, nu au  datorii. Se pune problema spatiului, daca facem un schimb cu proprietarii de acolo si devenim proprietari noi si atunci vom baga bani noi, dar numai dupa ce cei de la Sanatate Publica ne spun ca separarea  canalizarii si ceea ce este legat de TBC este in conformitate cu legea, inclusiv cu cei de la Mediu, daca avem avize, fac acest schimb, nu avem avize, nu fac acest schimb. Vom cauta impreuna cu conducerea Ministerului noi sa punem 50% si statul sa puna 50% si sa facem si Cardiologie si acest spital, pentru ca nu numai spitalul de 135 de paturi conteaza, ci anexele sunt foarte costisitoare, cele legate de dispensar, de investigatii,  salile de laborator specifice”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-