Published On: Soare, Iul 25th, 2010

Spitalul Judetean face plati numai in prezenta lui Stancu

Share This
Tags

* este metoda prin care presedintele CJ se asigura ca banii se cheltuiesc eficient

Presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu, supravegheaza personal toate platile importante catre furnizori facute de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta  Braila. Dupa experienta cu fostul manager Stefan Mihailescu, care a lasat spitalul cu datorii uriase, cu contracte paguboase, fara medicamente si fara materiale sanitare, presedintele CJ sufla acum si-n iaurt si sta cu ochii ca pe butelie pe noua conducere, chiar daca a fost numita chiar de el. Ca e vorba despre o factura de cateva

 sute de milioane de lei vechi, sau de facturi de miliarde de lei vechi, Stancu urmareste toate platile, pentru a se asigura ca banii se duc acolo unde trebuie. Presedintele CJ a declarat ca, macar pentru o vreme, acum, la inceput de drum, dupa preluarea spitalului in administrarea Consiliului, vrea sa fie sigur ca se platesc datoriile restante uriase si nu se canalizeaza banii spre cheltuieli care nu sunt prioritare. In paralel cu achizitionarea de medicamente si materiale sanitare de prima necesitate, care lipseau unitatii, se incearca si achitarea unor parti din restantele istorice, astfel incat sa se poata relua colaboarea cu furnizorii care ajunsesera sa puna poprire pe conturi, ca sa-si recupereze banii. “Medicamente vin zilnic in spital, vin si perfuziile, am inceput discutia pentru aprovizionarea cu seringi, cu oxigen, mai am putin si aduc la zi plata datoriilor pentru oxigen. Am facut plati, am dat numai pentru reactivi un miliard de lei vechi. In principiu, in fiecare luna vom aloca pentru medicamente circa 10 miliarde lei vechi. Platile se fac numai in prezenta mea, cel putin o perioada”.

Singurele plati importante ca valoare, ce totalizeaza circa 50 de miliarde lunar, la care nu asista personal Stancu, sunt cele ale salariilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-