Published On: vin, Iul 2nd, 2010

Spitalul “Sf. Pantelimon” plateste de trei ori mai multi muncitori, decat medici

Share This
Tags

* este surpriza primarului Aurel Simionescu, dupa ce a studiat mai atent situatia personalului din spitalul care va intra, in cateva zile, in administrarea Consiliului Local Municipal * in plus, edilul a aflat cu uimire ca unitatea are cam tot atatia economisti, cat Primaria municipiului

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, incepe sa aiba nelamuriri in legatura cu personalul Spitalului “Sf. Pantelimon”, dupa ce a aflat de la “Infobraila” numarul mare de economisti aflati pe statul de plata al unitatii, precum si de salariul respectabil al unui inginer incadrat ca personal TESA, care-i depaseste ca venituri pe medicii primari psihiatri, ce incaseaza un spor pentru conditii deosebite de lucru. Dupa ce zilele trecute, edilul-sef spunea ca, la prima vedere, datele transmise de conducerea spitalului nu i-au produs suprize neplacute, mai nou, acesta a studiat in amanunt schema de personal si a constatat ca unitatea are pe statul de plata un numar triplu de muncitori, comparativ cu numarul de medici: “Dupa ce am vazut ceea ce ati scris dvs, m-am uitat pe ceea ce mi-a trimis Spitalul “Sf. Pantelimon”, ca si comparatie. Nu am intrat mult in amanunte, dar si mie mi se par mult  40 si ceva de muncitori si 15 medici. Cred eu ca trebuie sa gasim o formula in care actul medical sa primeze si lucrarile acestea de intretinere si mici reparatii sa vedem cum le gestionam. Daca discutam despre economisti, trebuie sa vedem, sigur, sunt foarte multe situatii, se cer foarte multe situatii, dar este vorba si de informatizare, de modalitatea in care se lucreaza,  formula birocratica trebuie mult imbunatatita, inclusiv in spitale. Este o tendinta din aceasta de a angaja, la un moment dat, in diverse formule, fiecare vine si spune “stiti, baiatul meu, copilul meu, sotia mea…a terminat o facultate”, multi termina facultati economice, facultati juridice si trebuie sa-si gaseasca si ei un loc. Eu cred ca foarte multi dintre ei nu fac treaba de economisti, ci fac alte lucruri”.

Intrebat daca s-a interesat si cine este inginerul care ia salariul de 4.300 lei, ce este platit mai bine decat medicii care lucreaza cu pacienti cu probleme psihice, Simionescu a declarat:  “Eu nu vreau sa discut despre persoane. Salariul nu este pentru fiul sau pentru… intrebarea  este de ce am nevoie de un inginer pe postul acela si de ce ia salariul acela. Daca am nevoie de el, faptul ca e fiul, finul, nu stiu ce, e partea a doua a problemei. Dar am nevoie de el?”.

Amintim ca, potrivit datelor prezentate pe pagina de internet a Spitalului “Sf. Patelimon”, in luna mai, se aflau pe statul de plata al unitatii 9 economisti, un contabil, plus un director financiar-contabil. De asemenea, spitalul a platit in luna amintita 16 medici si 50 de muncitori, din care circa jumatate, necalificati, dintre care unii au fost distribuiti intre personalul sectiilor de psihiatrie ale unitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-