Published On: mar, Iul 27th, 2010

Sofer de 10 ani, urmarit si blocat in trafic de oamenii legii

Share This
Tags

* baietelul, care invata sa conduca pe un drum judetean, supravegheat de tatal sau, de pe scaunul din dreapta, a incercat sa scape de urmaritori

Urmarire ca-n filme si blocaj pe sosea, pe un drum din judetul Braila . Totul s-a intamplat ieri, pe DJ 203 R, Batogu – Ionesti, unde mai multi jandarmi si politisti efectuau un control la un filtru rutier. La cateva minute dupa ce incepusera activitatea, oamenii legii au primit un pont si au pornit in urmarirea unui autoturism Renault,  la volanul caruia se afla un sofer nascut in anul … 2000. Oamenii legii aveau informatii ca tatal copilului. Dobrin D., in varsta de 41 de ani, nu era la prima lectie de sofat pe care i-o oferea fiului sau pe drumuri publice, insa, de aceasta data, au avut ghinionul sa fie urmariti in trafic. Pustiul de numai 10 ani aflat la volan, Andrei Auras D., nu s-a pierdut insa cu firea, a accelerat si a incercat sa scape de urmaritori, care au fost nevoiti sa-l blocheze in sosea, ca sa-l faca sa opreasca.

Cei doi au ajuns la sediul politiei, unde tatal baiatului a trebuit sa dea explicatii pentru faptul ca a lasat un minor sa conduca masina. “Nu-mi era frica sa-l las sa conduca. Copilul meu mergea foarte bine. De obicei il lasam sa mearga pana la intersectia drumului care face legatura dintre Dudesti si Zavoaia”,  a spus, senin, tatal copilul.

Oamenii legii au deschis dosar de cercetare penala pentru  infractiunile de conducere a unui autoturism pe un drum public fara permis si incredintarea cu stiinta a unui autoturism, pentru conducere pe drum public fara permis.

Potrivit legislatiei in vigoare, incredintarea cu buna stiinta a unui autoturism unei persoane care nu are permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

In ceea ce-l priveste pe minorul de 10 ani, gratie varstei foarte fragede, va scapa de pedeapsa  cu inchisoarea  intre  1 si 5 ani, pe care legea o prevede pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana fara permis de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author