Published On: vin, Iul 23rd, 2010

Sindicatele din Spitalul Judetean se opun concedierilor

Share This
Tags

* presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, declara ca varianta ce i-a fost propusa este sa se disponibilizeze lunar cate 26 de persoane * el considera sugestia inacceptabila, pentru ca ar dura aproape 3 ani ca sa dea afara 650 de persoane

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, intampina o rezistenta “fara precedent” din partea sindicatelor din Spitalul Judetean de Urgenta, in incercarea sa  de a reduce schema de personal cu circa 650 de persoane. Stancu este constient ca nu este usor sa tai in carne vie si ca oamenii se tem ca vor ajunge pe drumuri, insa sustine ca, altfel, nu se vor putea plati salariile pentru intregul personal existent, ceea ce ar fi mult mai grav. Seful CJ a precizat ca, la ora actuala, salariile lunare la nivelul unitatii insumeaza 50 de miliarde lei, bani pe care spitalul nu-i poate acoperi, iar daca sindicatele refuza sa coopereze in a opera concedierile, vor ramane oamenii neplatiti:  “Este o opozitie a sindicatelor, din ce am simtit, fara precedent, care sigur, nu ma sperie, ca nu are nicio baza, la urma urmei, o sa spun “astia sunt banii, nu aveti decat sa-i impartiti dvs!”. Eu nu am cum sa iau bani din bugetul Consiliului Judetean, sa las salariatii nostri fara bani, sa-i duc la spital. Cred ca nu asta a fost scopul pentru care Ministerul Sanatatii a pasat aceasta unitate in zona noastra. Nu ni se permite si nu s-a dat un ordin foarte clar in ceea ce priveste normativul de personal si daca luam in calcul ca au un contract de munca in care stipulate nu stiu cate zeci de salarii sa li se dea la disponibilizare… ei nu au bani de salarii, de unde sa dea bani cineva pentru salarii compensatorii?! Se discuta de disponibilizari, dar 26 de pe luna si i-am intrebat: “Bine, mai, dar in zece  luni sau in 12 luni disponibilizezi 300. Acest spital nu poate sa functioneze in parametri normali cu 50 de miliarde salarii pe luna, nu are cum!”. Sigur ca sindicatele trebuie sa fie, alaturi de  conducere, parteneri pentru a ramane cat mai multi profesionisti. Si eu va dau un singur exemplu: astazi sunt pe AS 71 la spital. In spatele celor 71 sunt doamne care cresc copii pana la doi ani; postul ala este batut in cuie, nu ai ce sa-i faci. De obiecei, pe AS nu vin cele mai bune persoane, stiti dvs bine, vin cei care nu prea gasesc de munca si atunci, cand fac disponibilizari si ramane AS-ul si trebuie sa fac din cele care sunt la serviciu, am o problema. Si atunci trebuie sa gasim o solutie”

Stancu a mai declarat ca are parte in fiecare zi de suprize neplacute lasate mostenire de fostul manager al Spitalului Judetean, Stefan Mihailescu. Ultima veste proasta a fost aceea ca Mihailescu a prelungit un contract de prestari servicii paza cu cateva zile inainte sa-si incheie mandatul: “Intram intr-o zona a anormalitatii, in fiecare zi descopar cate o minune din asta. Ieri am mai descoperit un contract semnat de acest distins domn director Mihailescu, ca numai director n-a fost asta si scopul lui e sa se duca la DSP doar sa se razbune. E un contract in care pe 29 iunie care a fost prelungit si ma uitam, sunt vreo 36 de acte aditionale la un contract. Stiu ca legea nu interzice, dar in loc sa scot un contract de paza, ca de el e vorba, la licitatie, normal, in care sa vina cat mai multi, ca la urma urmei, asta este scopul, agentii economici sa ofere cat mai multe facilitati, la un pret cel mai bun pentru spital, pentru a activitate normala acolo… Si ma uitam, asa, sunt prevazute 8 posturi de paza, dar nu stiu daca erau vreo patru”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-